OVE LEPOTICE ukrale su pažnju svih prisutnih na Festivalu filma u Kanu

Autor:

24.07.2021 14:00

Foto:

Foto:

Osim trke za najbolje filmove, velika borba na FILMSKOM FESTIVALU U KANU odigravala se ispred sala za projekcije - lepotice odmeravale su dužinu šlepova na svojim haljinama, koje za ovu priliku pripremaju mesecima unapred



Posle dvogodišnje pauze, pod sloganom “Cannes est éternel”, od 6. do 17. jula održan je 74. Kanski filmski festival. Osim premijera na velikom platnu, jedan od najprestižnijih ndogađaja na svetu publici je zanimljiv i zbog ndefilea svečanih toaleta na crvenom tepihu. A da će i modne kreacije biti podjednako uzbudljive kao i filmske projekcije, na samom početku nagovestila je manekenka

Gettyimages

 

Bela Hadid, čiju ogrlicu-haljinu retko ko je uspeo da nadmaši. Neke od najlepših odevnih kombinacija imale su članice žirija, glumice Megi Džilenhol i Džodi Tarner Smit, blogerka Leoni Hane, manekenke Izabel Gular, Kendis Svonepul i Tina Kunaki. Na odeći zvezda dominirale su jarke boje, ali za njima nimalo nije zaostajala crna. Kao i uvek, u nju se ogrnula diva Izabel Iper, a onda i manekenka Eva Hercigova, glumice Dijana Kriger i njena francuska koleginica Šarlot Gensbur, koja je došla s majkom, čuvenom Džejn Birkin, takođe obučenom u crno. Titulu Chanelove muze dostojno je nosila Marion Kotijar, koja je i preko dana bila obučena u kreacije francuske modne kuće, sa jednim izuzetkom - napredstavljanju filma “Bigger Than Us” stavila je  naočare u obliku srca modne dizajnerke Stele Makartni.

Gettyimages

 

Iako je bilo očigledno da prethodno nisu satima “montirane” u salonima lepote, pred objektivima foto-reportera blistale su zvezde Endi Makdauel, koja se pojavila sa sedom kosom i pokazala kako lepo i dostojanstveno može da se stari, i Džodi Foster - nosila je sjajne toalete, ali gotovo nimalo šminke. Bile su tu i nešto starije ali podjednako divne glumice Katrin Denev, Izabela Ađani, Helen Miren. Ono po čemu se moda na ovogodišnjem Kanskom festivalu razlikovala u odnosu na prethodne jeste to da mnogi muškarci nisu ispoštovali dres kod uspostavljen davne 1946. godine, da na premijerne projekcije treba da se dolazi u crnim smokinzima i cipelama, uz bele košulje i leptir-mašne.

Pročitajte i Điđi Hadid nakon četiri meseca svetu predstavila svoju naslednicu - Nesvakidašnje ime očaralo obožavaoce!

Gettyimages

 

To pravilo prvi je “razbio” američki reditelj Spajk Li, predsednik žirija, koji se još prve večeri pojavio u jarkoroze odelu i patikama. Lekcije iz stila držao je i narednih dana. Gotovo svaki put imao je interesantno odelo, uz koje bi uklopio odgovarajuću kapu. Neki od najbolje obučenih muškaraca bili su glumci Timoti Šalame i Adrijen Brodi, a odela je nosila i Tilda Svinton, koja je ove godine, uz pomenute Brodija i Šalamea i kolege Bila Marija, Ovena Vilsona i Benisija del Tora, predstavljala novi film Vesa Andersona “The French Dispatch”.

Komentari. (0)

Loading