Stručnjaci savetuju

Proleće stiže, a sa njim i novi svetski 'mejkap' trend - Žene širom sveta poludele za njim!

Autor:

13.03.2021 16:20

Foto:

Foto:

Mejkap stručnjaci i bjuti kuće za narednu sezonu predlažu svetlucave neutralne nijanse senki - puderroze, breskva, kapučino, bež i braon, a sa druge strane jake, intenzivne boje - plavu, zelenu, žutu, pa ko šta voli.



Bilo da se šminkate za sastanak preko zooma ili, ako ne radite od kuće, za odlazak na posao, ovog proleća na kapcima treba da imate boje. Senke za oči su ponovo u modi, pogotovo palete, koje su preplavile bjuti tržište. Nose se neutralne nijanse, roze - one koje osvežavaju i čine da izgledamo odmornije i mlađe, ali i jak, intenzivan kolorit, kao devedesetih godina. Dozvoljeno je odlučiti se za neon zelenu, jarkoplavu, žutu, narandžastu.

- Volim palete senki jer sam pogled na sve te boje čini da se bolje osećam - kaže šminkerka slavnih holivudskih ličnosti Ašunta Šerif-Kendriks i dodaje: - Možda u ovom trenutku neću odabrati neon narandžastu, ali samo razmišljanje o tome da postoji mogućnost da ću se njome igrati čini me srećnijom. Boje su povezane sa našom energijom, a one intenzivne podižu nam raspoloženje i menjaju ga.

Pročitajte i Goca Tržan: Kako sam postala arhitekta za lice

Morti makeup

 

Na tržištu trenutno postoji šarenolik izbor paleta - od onih sa hladnim tonovima, sjajnih i svetlih kojima možete postići “zaleđen” izgled (da, to je ponovo in), do neon nijansi koje su apsolutni hit, pa sve do neutralnih, kakva je Diorova Backstage Eye Palette. Ova francuska modna kuća je za proleće izbacila i 3 Couleurs Tri(o)blique - Pure Glow Collection, dve palete ružičasto-braonkastih tonova zahvaljujući kojima ćete dobiti osvežen, mladalački, zdrav izgled lica. Ne u Diorovim, ali u drugim paletama ove godine našle su se siva i žuta, s obzirom na to da je Pantone kao kolorit za 2021. odabrao njih.

Pročitajte i Neonske boje i sjajna koža: Mejkap trendovi za novu sezonu

Još jedan trend za proleće jeste duga na kapcima - jarke boje jedna do druge, kao i senka na gornjem i donjem kapku, za koji možete upotrebiti i olovku u istoj boji. Da bi se šminka što duže zadržala, prethodno namažite tečni puder, pa utapkajte kameni, a možete koristiti i prajmer. Ukoliko želite da pojačate efekat, uokvirite oko ajlajnerom i obavezno stavite maskaru. Budući da je zbog nošenja zaštitnih maski trenutno sva pažnja usmerena na oči, pružite im full make-up tretman, kakav i zaslužuju. 

Komentari. (0)

Loading