Feng šui

Ove tri stvari odmah izbacite iz kupatila, odvlače novac iz kuće

Autor:

09.06.2024 18:05

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Uređenje kupatila jedno je od najvažnijih po feng šuijuUređenje kupatila za neke ljude je pravo uživanje, dok za druge predstavlja veliko opterećenje.

Ukoliko želite da stvari postavite na svoje mesto i da u vašem domu kruži samo pozitivna energija, onda obratite pažnju na sledeća tri važna feng šui pravila

Backbone Visuals/Unsplash

 

Uređenje kupatila bez ove tri stvari

U kupatilu kažu da je najteže održati feng šui, ali znajte da to nije nemoguće.

Postoje određeni predmeti koji su prema feng šuiju zabranjeni u kupatilu. Smatra se da oni stvaraju nepovoljnu energiju i loše utiče na atmosferu i raspoloženje u domu, posebno na tok finansija u prostoru. 

1. Slavine koje cure 

Curenje vode u umivaoniku, kadi, tuš kabini ili iz vodokotlića simbolizuje „curenje“ novca iz doma. Smatra se da curenje donosi siromaštvo.

Čini da se troškovi gomilaju, a novac izlazi iz kuće. Zato je važno popraviti sve slavine i izbeći bilo kakvo kapanje ili curenje vode.

2. Veštačko cveće

Ukoliko želite da dekorišete kupatilo ili osvežite njegov izgled, nikada ne unosite veštačko i plastično cveće.

Veštačko cveće odiše umrtvljenom energijom, stagnira tok i zauzima prostor koji biste mogli iskoristiti za sveže biljke u kupatilu koje sjajno utiču na feng šui.

Pročitajte Ni sirće, ni soda bikarbona - Za minut očistite bele patike uz pomoć ovog sredstva

Preporučuje se da u kupatilu gajite zlatni potos, bambus, paprat, zamiju, eukaliptus, žensku sreću, čuvarkuću…

3. Prazne bočice

Prazne flašice od kozmetike, stare četkice za zube, prljavi peškiri, smeće, slomljene stvari, polomljena ogledala, stalno pretrpana i otvorena korpa za prljav veš.

Svaki vid nereda u kupatilu čini da se iz njega širi loša energija ka celom domu. Potrudite se da sve prazno, slomljeno i nepotrebno izbacite iz kupatila.

Kupatilo je prostor koji služi za održavanje čistoće, pa on sam treba uvek da bude uredan i čist.

Kupatilo je najbolje uraditi u minimalističkom stilu, sa što manje stvari u njemu, kako bi se izbeglo „taloženje“ loše energije.

Photo by Sven Mieke on Unsplash

 

 

Komentari. (0)

Loading