Feng šui

Ove biljke privlače novac kao magnet

Autor:

13.04.2024 11:32

Foto: Photo by Ioann-Mark Kuznietsov on Unsplas

Foto: Photo by Ioann-Mark Kuznietsov on Unsplas

Biljke koje privlače novac izgledaju prelepo i lake su za održavanje



Koliko je način uređenja doma bitan dobro je poznato ljubiteljima feng šuija.

Prema drevnoj kineskoj filozofiji smatra se da se harmonija može postići kroz tehniku uređenja prostora i pravilnim raspoređivanjem nameštaja, a otkriva nam i biljke koje privlače novac.

jack winbow / pexels

 

U pitanju su prelepe biljke koje je inače lepo gajiti kao način da unesemo više zelenila i prirode u svakodnevni život, a možete ih držati i u domu i u kancelariji.

1. Bambus

Ovo je idealna biljka za sve koji veruju da im biljka može privući novac u dom, a pri tom ne vole da mnogo pažnje posvećuju sobnom cveću. Bambus se gaji veoma lako, zahteva samo umerenu količinu vode i sunčeve svetlosti.

Pročitajte Nikad ne držite ove stvari u hodniku ili ispred ulaznih vrata, privlače maler i bedu, odmah ih bacite

2. Krasula

Na listi biljaka koje privlače novac našla se i krasula.

Ovu biljku zovu i biljka novca, te je logičan izbor za pristalice feng šui učenja kojima je potrebno više novca. Da bi se uspešno razvijala, krasuli je potrebno dosta svetlosti i umereno zalivanje.


3. Jasmin

Osim što miriše kao parfem i izgleda izuzetno elegantno, jasmin je prelepa biljka koja privlači novac, iako su pravila za gajenje jasmina malo komplikovanija.

Pročitajte Ne čekajte! Ako dobijete ovakav poklon, odmah ga bacite, donosi nesreću

4. Bosiljak

Jedan od omiljenih začina u srpskoj kuhinji navodno je i magnet za novac i zaštita od negativne energije. Lako ga možete gajiti u kući uz prozor, kako bi imao dovoljno sunca koje mu je neophodno.

5. Lavanda

Prema feng šui učenju, lavanda je jedna od biljaka koja ima moć da privuče bogatstvo. Za njen napredak potreban vam je dobar supstrat i redovno zalivanje, piše "Lepa i srećna".

Komentari. (0)

Loading