Uređenje doma

Feng šui saveti za spavaću sobu: Ove „otrovne strele“ odmah izbacite napolje

Autor:

12.01.2023 17:07

Foto: Photo by Amira Aboalnaga on Unsplash

Foto: Photo by Amira Aboalnaga on Unsplash

Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primenitiSpavanje nije luksuz. Imperativ je da svom umu i telu obezbedite odmor i opuštanje koje zaslužuju.

Feng šui u spavaćoj sobi

Da bi dizajnirali modernu, sofisticiranu spavaću sobu, mnogi dizajneri enterijera imaju trikove kojima se koriste kako bi kreirali zadivljujuće ambijente. Ali lep prostor nije dovoljan. Ove male feng šui tajne pomoći će vam da dizajnirate savršenu feng šui spavaću sobu kako biste unapredili svoju energiju i pokrenuli se u pravom smeru za bolje zdravlje, bogatstvo i ljubav.

Pročitajte Buđ i vlaga u kupatilu? Ovih 6 biljaka to će sprečiti

Noćni stočić - Koji model odabrati

Mnogi misle da nameštaj za spavaću sobu treba da bude usklađen. Ne pravite ovu grešku. Bilo da je vaš stil tradicionalan ili izuzetno moderan, možete odabrati različite noćne ormariće koji bi trebalo da budu približno iste veličine. Takođe, nikada ne postavljajte samo jedan ormarić, naročito ako ste slobodni.

Osim toga, važna stavka kada je reč o ormarićima je skladištenje. S obzirom da su manjih dimenzija, a bitno nam je da razne stvari budu nadohvat ruke, lako se stvori nered. Izaberite modele sa fiokama i policama kako bi uvek bili uredni. Budite oprezni sa oštrim uglovima, oni se u feng šuiju tumače kao „otrovne strele“, zbog čega predlažemo da ipak izaberete modele sa zaobljenim ivicama.

Feng šui i umetnost

Nikada ne zanemarujte umetnost! Feng šui eksperti preporučuju da je uvedete u svaku prostoriju svog životnog prostora. Umetnost ima značajan uticaj na raspoloženje i ambijentu daje posebnu čar. Jedino o čemu treba da vodite računa jeste da slike budu okačene u visni očiju, a na vama je sva sloboda prilikom odabira dela. Vodite se svojim instiktom i odaberite dela koja vam izazivaju pozitivne vibracije.

Pročitajte Enterijer spavaće sobe - 5 stvari koje ometaju udobnost i miran san

Udobna fotelja – preporuka feng šui stručnjaka

Imati udobno mesto za čitanje dobre knjige, listanje časopisa i odmor je uvek poželjno u spavaćoj sobi. Osim toga, i izgleda ugodnije! Ovo promoviše opuštanje i odlično je mesto da se osamite i odvojite 5 do 10 minuta za sebe da saberete svoje misli, organizujete ciljeve i razjasnite svoje namere u toku dana ili za narednu nedelju.

Značaj stone lampe

Izaberite lampe koje su visoke i elegantne. Uvek treba da imate noćni ritual koji vašem mozgu govori da je vreme da se smiri i treba ga započeti sat vremena pre spavanja. Lampe su jedan od prvih signala za početak tog procesa. Odaberite zabavne abažure koji prave prigušeno svetlo i zanimljive senke. Takođe kombinujte i zanimjive detalje i različite metale.

Ako su vam se dopali saveti feng šui stručnjaka, vreme je da unapredite vašu spavaću sobu.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading