Saveti za bolji život

Zbog čega rolnu toalet papira treba držati u frižideru

Autor:

13.12.2023 12:30

Foto: vlada karpovich / pexels

Foto: vlada karpovich / pexels

Toalet papir u frižideru, ludo ili genijalno rešenje?



Da li vam se ikada dogodilo da ste očistili ceo frižider, ali niste uspeli da se rešite neprijatnog mirisa?

Ne brinite, za ovaj problem postoji jeftino rešenje, a potreban vam je samo toalet papir

max rahubovskiy / pexels

 

Naime, stavite novu rolnu toalet papira na policu frižidera. Možda zvuči ludo, ali upijajuća svojstva toalet papira pomoći će pri upijanju neprijatnog mirisa, prenosi "House Digest".

Pročitajte Uporne mrlje nestaju za tren - Trik za čišćenje šporeta bez hemije i ribanja

Da biste razumeli kako toalet papir može da apsorbuje mirise, važno je da znate zašto se mirisi često zadržavaju u frižideru.

Kada nešto miriše, to je zato što oslobađa male molekule. Ovi molekuli putuju kroz vazduh pre nego što ih nos otkrije. Na vazduhu koji je topao ili vlažan naš nos je još osetljiviji i mirisi se mogu brže širiti.

vlada karpovich / pexels

 

Toalet papir dizajniran je tako da bude izuzetno upijajući. On, naime, ne apsorbuje tečnosti samo u direktnom kontaktu – već ih može izvući iz okolnog vazduha.

Ako ste ikada dodirnuli rolnu toalet papira u svom kupatilu posle toplog tuša, možda ste primetili da je malo vlažna. Stavljanje čiste rolne toalet papira u frižider apsorbovaće deo unutrašnje vlage, a sa njom i čestice neprijatnog mirisa.

Pročitajte Zaboravite na žuljeve - Uz pomoć ovog trika  razgazićete nove cipele za manje od 10 minuta

Ako želite da isprobate ovaj metod, obavezno koristite čistu i svežu rolnu toalet papira. Ne uzimajte staru rolnu iz kupatila jer verovatno sadrži čestice iz spreja za ispiranje toaleta, a ne želite da te čestice budu blizu vaše hrane.

Takođe, bolje je koristiti toaletni papir bez mirisa. Nakon što pustite da toalet papir upija mirise nekoliko dana, možda ćete želeti da zamenite rolnu.

Komentari. (0)

Loading