Saveti za srećan život

Trik koji spasava brakove i to za 5 minuta

Autor:

09.06.2023 14:30

Foto: Photo by Jonathan Borba

Foto: Photo by Jonathan Borba

Saveti za srećan brak veoma često nemaju nikakav efekat, ali ovaj koji je pred vama zaista radi



Brak, ma koliko se pojedini supružnici trudili, veoma često zapadne u rutinu. Posao, kuća, deca, ručak i vremenom nestane upravo ono što vas je i dovelo do tog mesta - vas dvoje.

Kad se uloga ljubavnika pretvori u ulogu radnika, roditelja, kuvara, dadilje i vozača, ljubavni odnos završi na kraju liste prioriteta.

Svakodnevne frustracije počinjemo da iskaljujemo na partneru, a ponekad danima drugoj strani ne kažemo ni jednu lepu reč.

Photo by Becca Tapert on Unsplash

 

Bračni savetnici ističu kako je ova, dobro poznata, priča jedan od glavnih uzroka razvoda, piše Zadovoljna.hr.

Pročitajte Super majke, vrsne domaćice - Najbolje supruge rađaju se u ova četiri horoskopska znaka

To bismo mogli da učinimo pomoću revolucionarnog pravila od pet minuta koje je nedavno skovala poznata američka bračna psihološkinja Belinda Vilijams.

Njen genijalni trik zapravo je vrlo jednostavan, a brojni parovi ističu kako im je spasio brak.

Radi se o praktikovanju takozvanih mikrotrenutaka koji će fokus staviti na partnera i vaš odnos, a radimo ih sasvim nesvesno.

Oni su na kraju spontani, maleni trenuci sreće koji dugoročno mogu promeniti kompletan odnos – kako ljubavni, tako i seksualni.

Photo by cottonbro studio from Pexels

 

Život pre dece bio je jedan dugi, romantični spoj. Sećate li se samo onih trenutaka besciljnog ležanja na kauču i gledanja filmova i serija? Vožnja biciklom i držanje za ruke, slušanje muzike i uživanje u hrani, sve je to pozitivno uticalo na ljubav, brak i intimne trenutke.

Svaki dan barem jedan mikrotrenutak posvetite partneru – ali samo njemu, bez distrakcija.

Snažno se zagrlite, držite se za ruke dok tonete u san, izrazite zahvalnost kad god vam se pruži prilika za to, pogledajte se ravno u oči i izrazite ljubav, nemojte propustiti priliku da partneru kažete da dobro izgleda ili miriše.

Pročitajte Najsigurniji put do muškog srca - Recept za Torrone slatkiš

Tako ćete brzo stvoriti vašu novu rutinu bez koje će svakodnevni život biti nezamisliv, a tada ćete shvatiti da je ljubav još uvek tu, samo je usnula, objašnjava Vilijams.

Photo by Pixabay from Pexels

 

 

Uvek pitajte partnera kako je bilo na poslu, šta ga je danas usrećilo, a šta rastužilo. 

Naravno, nikad nemojte tražiti više nego što planirate da date jer je obostranost jedna od fundamentalnih vrednosti svakog odnosa.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading