Katarina Žutić

Ovde nastaje čarolija: Kaja Žutić otvorila vrata svog ateljea

Autor:

24.11.2023 09:55

Foto: Boško Karanović

Foto: Boško Karanović

Atelje Kaje Žutić oduševio njene pratioce



Dramska umetnica Katarina Kaja Žutić u karijeri je nanizala brojne značajne uloge, no gluma nije njena jedina ljubav.

Naime, glumica je za vreme pandemije korona virusa otkrila strast prema slikarstvu, kojim je tada počela da se bavi. Slike ove umetnice često možete videti na njenom Instagram nalogu, a sada smo imali prilike da zavirimo u atelje Kaje Žutić.

„Dobro jutro. Kao što vidite, polako se useljavam u svoj atelje. Ima tu još puno da se radi, ali to zavisi i od majstora, a ja sam odlučila da ih ne čekam, nego da se uselim i krenem da radim. Juče sam na kraju i napravila neki eksperiment sa bojama i tek onda otišla kući.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katarina Zutic (@kaja_zutic)

Mislila sam da napravim otvaranje studija kad sve bude završeno, još planiram, ali mislim da će imati smisla. Pa, lep mi je prostor, zar ne?! Živeo petak, pa dolazi vikend da se ušuškate i uživate u zasluženom odmoru", napisala je Kaja u opisu videa.

Pročitajte Daleko od radoznalih pogleda - Seosko imanje Katarine Žutić pravi je raj na zemlji (foto)

Atelje Kaje Žutić za nju je mesto gde vlada mir

Katarina je svoje radove jednom prilikom predstavila u Galeriji Doma kulture na izložbi „Moja klimatska promena".

- Slikanje me opušta. Stvaram bez opterećenja, a slikam oduvek. Odvažila sam se tek nedavno da uđem u svet akvarela. Nije to jednostavna tehnika, morate savladati vežbe itd. Ali, eto, napredujem polako - istakla je umetnica svojevremeno.

ATA Images

 

Talenat za slikanje Kaja je nasledila od oca Miloša Žutića, koji je želeo da upiše likovnu akademiju.

- Na početku sam se trudila da slikam cveće, bila sam inspirisana prolećem. Kad je stiglo leto, primetila sam da imam želju da slikam letnje pejzaže, more i prirodu.

Zapravo, kako su se smenjivala godišnja doba, slikala sam upravo one pejzaže koje priroda donosi svojim promenama. Nisam baš preterano uspešna, ali ipak ne odustajem - izjavila je ona za naš magazin jednom prilikom.

Komentari. (0)

Loading