Psihologija

Ovo će vam promeniti život! Stručnjak za žensku psihologiju tvrdi: Žena počinje da stari kada primetite...

Autor:

18.07.2023 18:30

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Starenje kod žena počinje kada primetite ove dve stvari, psiholozi su otkrili tajnu...



Starenje je potpuno prirodan proces koji nikoga ne štedi. Prva asocijacija žena na pozne godine su bore, seda kosa, drugačija struktura kože lica, ruku i vrata.

Pored njih postoje i drugi znaci da su dame u novoj životnoj deceniji, a nemački stručnjak za žensku psihologiju Erih Marija Remark otkriva koje promene u ponašanju ukazuju na to da žena počinje da stari.

Pexels

 

Prema njegovim rečima žena počinje da stari kada počne da krije svoje mane. U današnje vreme, većina dama poseže za raznim tretmanima kako bi sakrile svoje godine, ali to zapravo nije potrebno.

Najvažnije od svega, tvrdi ovaj stručnjak, je da ostanemo mladi u srcu, da sačuvamo vedrinu duha i da negujemo sebe na adekvatan način.

Pročitajte Navike koje ubrzavaju starenje

Naime, starenje se može primetiti po hodanju, govoru, glasu i ponašanju. Upravo iz tog razloga je bitno je da žena održava zdrav način života, da hoda uzdignute glave i da bude ponosna na sebe, ali i da izbegava stres koliko god je to moguće. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LENA (@elena_kuczma)

 

Remark je istakao da pokušaji skrivanja godina često izgledaju smešno i zapravo su beskorisni, ali da zbog njih ne treba da zapostavite sebe.

On savetuje da u poznim godinama koristite neutralnu šminku i kvalitetnu kozmetiku, kao i da negujete svoju kožu i telo uz pomoć blagih krema.

Pročitajte Dodaje godine i ističe nedostatke - Ovu nijansu ruža dame u petoj deceniji treba da izbegavaju

Takođe, ne bi valjalo da podležete vulgarnostima, nego da stojite iza svojih godina i budete ponosni na njih. Godine su deo našeg iskustva i mudrosti, zato treba da budemo ponosni na njih.

Iz svega ovoga može se zaključiti da su godine samo broj i da se ne treba opterećivati trivijalnostima poput potpuno prirodnog procesa kao što je starenje već treba uživati u svakom novom danu.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading