Tumačenje snova

Sanjali ste bivšeg partnera? Spremite se na ovo danas, poseban oprez...

Autor:

25.05.2023 10:50

Foto: Photo by bruce mars on Unsplash

Foto: Photo by bruce mars on Unsplash

Mnogi od nas pitaju se šta znači sanjati bivšeg, šta da očekujemo tog dana i da li će nas zadesiti lepa ili neka manje prijatna situacijaIako se neki bude u znoju, besni ili ljuti, jer su imali "noćnu moru" sanjati bivšeg partnera veoma je česta pojava. 

Možda ste pod stresom radi gubitka, desila vam se velika životna promena... Čak iako ste u novoj vezi, snovi o vašem bivšem mogu vam otkriti korisne informacije o vašem sadašnjem životu.

Sve u svemu, bivši se pojavljuje u vašim snovima "zbog nedovršenog posla", ističe klinička psihološkinja Beverli Palmer, piše WH.

Photo by Radu Florin

 

Ta osećanja nisu nužno vezana uz želju da vam se bivši vrati, niti su povezani sa znakom da pripadate toj osobi, dodaje doktorka Marion Rudin Frank, specijalizovana za analizu snova i odnosa.

Zapravo, ta se osećanja ne odnose nužno na vašeg bivšeg.

Ako se vaš bivši slučajno pojavi u snu

Ova naizgled noćna mora može proizaći iz neke sitnice koja vas je podsetila na vezu s bivšim.

To ne mora biti romantično ili čak pozitivno, već je samo moglo da podstakne osećanja koja su dovela do sna.

Pročitajte Sanjali ste smrt, pad ili gubitak zuba? Najčešći snovi imaju jaku simboliku, evo i koju

Sve što je potrebno, kaže Frank, je dašak parfema ili suočavanje s nekim u vašem budnom životu, ko je bio vezan i za vašu bivšu vezu, da se ta osoba pojavi u snovima. Tako malo dovoljno je da otključa vaša sećanja.

Ako sanjate da vam bivši nedostaje

Ako vašem ja iz snova nedostaje vaš bivši, to može da znači da osećate prazninu u svom životu, treba vam neko kako biste popunili taj emotivni nedostatak u životu.

- Zapitajte se ko vam ili što nedostaje u životu, kako se osećate, koliko dugo niste bili intimni s nekim, osećate li se na neki način odbačenim - ističe Dalfen.

Ako sanjate da se svađate s bivšim

Sanjati o svađi s bivšim može samo značiti da vašu trenutnu vezu treba malo popraviti. Naime, moguće se sa svojim sadašnjim partnerom oko nečega "borite" ili je tu neki problem koji treba rešiti.

Shutterstock

 

Ako sanjate da vam bivši daje komplimente

Moguće da se zapravo radi o nedostatku samopouzdanja, pa sanjate bivšeg koji daje kompliment, a vi ga niste prihvatili.

Na taj način vaša vam podsvest govori da treba sebi da pokažete malo više ljubavi. Treba da se prihvatite i volite kako bi vas i drugi zavoleli.

Ako sanjate da vas bivši izdaje

Verovatno vas ljute neki drugi ljudi iz vaše okoline, pa sada ta negativna osećanja povezujete s bivšim, kaže Frank. Jedan od primera je neki kolega s posla koji uzima zasluge za posao koji ste odradili.

Pročitajte Horoskop i moda - Saznaj koji je tvoj stil

Dakle, to je način na koji vaš um želi da se pomiri s nekom sadašnjom situacijom, s kojom možda ne želite da se poistovetite.

Ako sanjate o ponovnom spajanju s bivšim

San o pomirenju s bivšim ponekad može biti poruka da vam bivši nedostaje ili da barem želite da vaš sadašnji partner poseduje neke od osobina koje su vam nedostajale kod bivšeg.

Ako je vaša prošla veza završila u dobrim odnosima, moguće da ćete se svako malo setiti te veze, a u snu bi mogle da osvanu neke od lepih uspomena iz te veze.

Ako sanjate da živite s bivšim

Ovo je dosta uobičajen san jer bez obzira na sve, na neki način dobra veza s nekom osobom, pa bila i bivša, predstavlja svojevrsnu sigurnost i utočište.

Unplash

 

Na neki način imate potrebu za toplinom odnosa, a ako ste to imali u bivšoj vezi, to je to. No, to ne znači da se želite vratiti u tu vezu.

Ako sanjate raskid s bivšim

Ovo bi zapravo mogla da bude stvarno sjajna stvar, jer na taj način zapravo se razdvajate s delom sebe koji vaša podsvest povezuje s bivšom vezom.

A to je dobro, posebno ako vas je bivši partner povredio. Super je to odvajanje koje je potrebno za novu etapu i nove veze.

Sanjate o vezi svog bivšeg s drugom osobom

Ovo nije nužno negativno, možda ste srećni jer je vaša bivša ili bivši krenuo dalje. S druge strane, možda je to povezano s osećanjima tuge i odbačenosti - stručnjakinja ističe da bi tu osobu upitala zašto se oseća loše, kako bi došli do pravog odgovora, piše Blic Žena.

Sanjate kako vas bivši odbija

Ovo možda nema nikakve veze s vašim osećajima prema bivšem, već s nekim drugim emocijama. Ako ponovno proživljavate prethodno odbijanje, možda je to zato što ste ove nedelje u svom životu osetili isti osećaj odbačenosti koji je vaš bivši tada naterao da osećate.

Ako sanjate da odbijate svog bivšeg

Možda želite da vratite osećaj moći u vlastiti život. To može biti u vašem ljubavnom životu ili u karijeri, ali u svakom slučaju, želite da kontrolišete situaciju – a možda se u tom trenutku ne osećate kao da je imate.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading