Apsolutna dominacija Adel na dodeli nagrada: Kraljica BRIT-a

Autor:

09.02.2022 11:17

Foto:

Foto:

Pevačica Adel osvojila je čak tri nagrade na ovogodišnjoj dodeli BRIT nagrada



Pevačica Adel osvojila je čak tri nagrade i time obeležila ovogodišnju dodelu BRIT nagrada, najvažnije godišnje dođele muzičkih nagrada u Velikoj Britaniji koja je održana u londonskoj O2 Areni.

Pročitajte i Problemi u vezi, otkazivanje turneje - Adel konačno razjasnila o čemu se radi

Foto: Guliver Getty Images

 

Dodela prestižnih BRIT nagrada počela je još 1977. godine, a ovogodišnja je revolucionarna po ukidanju rodne podele, te uvođenju kategorije za umetnika godine i međunarodnog umetnika godine umesto dosadašnjih kategorija u kojima su se birali najbolji u muškim i ženskim kategorijama.

Pevačica Adel osvojila je prve tri nagrade - za album godine, izvođača godine i pesmu godine "Easy on Me", a voditelj Mo Giligan ju je s pravom nazvao Kraljicom BRIT-a.

Pročitajte i Adel u suzama - Uznemirena sam, nisam spavala 30 sati

Foto: Guliver Getty Images

 

- Želela bih da posvetim ovu nagradu svom sinu, i Sajmonu, njegovom tati. Ovaj album je bio celo naše putovanje, ne samo moje - rekla je uplakana Adel, misleći na svog bivšeg supruga Sajmona Koneckija.

Adelin četvrti studijski album, "30",  bio je najprodavaniji britanski album 2021. godine, s više od 600.000 primeraka u samo šest nedelja. Adel je nedavno kazala kako je povratnički album snimila kako bi sinu objasnila svoj razvod.

Pročitajte i Rasistički ispad poznate pevačice Adel - Da li je njena poruka pogrešno protumačena? (video)

Foto: Guliver Getty Images

 

- Jako sam ponosna na sebe što sam se držala svog oružja i izdala album koji je bio o nečemu što mi je bilo tako lično - dodala je.

Pored Adel, nominovani u kategoriji izvođača godine bili su i Litl Simz i Dejv, Ed Širan, i Sem Fender, a među ostalim nagrađenima su rok bend Wolf Alice, koji je osvojio nagradu za najbolju grupu, dok je reper Litl Simz proglašen najboljim novim izvođačem, a Širan je proglašen tekstopiscem godine.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading