Glumca krstili za vreme bombardovanja da ne bi nastadao nekršten: Svi ga znamo kao Ozrena Soldatovića

Autor:

04.02.2022 14:15

Foto:

Foto:

Glumac Dušan Golumbovski, koga smo gledali u serijama “Srećni ljudi” i “Bela lađa”, imao je neobičan i vrlo zanimljiv život



Glumac Dušan Golumbovski, koga pamtimo po sjajnoj ulozi krimosa Ozrena Soldatovića u serijama Siniše Pavića “Srećni ljudi” i “Bela lađa”, imao je zanimljiv život i karijeru. Rođen ratne 1941, imao je samo tri nedelje kad je počelo bombardovanje Beograda, pa ga je majka svaki put kad se oglasi uzbuna uzimala u naručje i nosila pešice u Mali Mokri Lug, a kako su uvek bežali kroz Kajmakčalansku ulicu, pored crkve Bogorodičinog pokrova, u njoj je i kršten.

Pročitaj - Odluka je doneta: Milan Marić igra Žarka Lauševića

- Moja pokojna baba insistirala je da me što pre krste, da ne bih stradao nekršten. Tako smo jednom, u prolazu, ušli u crkvu, a pošto nismo imali kuma, krstio me je pop Dušan, koji se zatekao u hramu. Kasnije je godinama dolazio u našu kuću i svetio nam vodicu za slavu, a posle sam čuo da je pred kraj karijere raščinjen, jer je napadao žene i devojke i nanosio štetu crkvi, te je u penziju otišao kao civil, a ne svešteno lice. Tako vučem “dobre korene” - šalio se Dušan na svoj račun i objasnio kako je za vreme NATO bombardovanja 1999. godine umalo nastradao:

Printscreen

 

- Kad je došla 1999. i bombardovanje, preselili smo se iz našeg stana, u neposrednoj blizini Pančevačkog mosta i gradskog SUP-a, kod prijateljice na Dorćol. Kćerka Ana je bila mala i strahovao sam da se njoj i supruzi Mirjani nešto ne dogodi, pa smo otišli kod prijateljice. Tamo sam, međutim, od svih tih stresova dobio izliv krvi u mozak. U bolnicu su me primili uz debelu vezu, pošto je prijem bio rezervisan samo za hitne slučajeve i ranjenike. Prošao sam bez operacije i na sreću, oporavio se relativno brzo, bez većih posledica, za razliku od drugara i kolega koje je to isto snašlo. Oni još teško govore i hodaju uz pomoć štapa - otkrio je za Gloriju Dušan Golumbovski koji je preminuo 3. januara 2016. u 74. godini.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading