Preminuo glumac Dušan Golumbovski

Autor:

04.01.2016 15:55

Foto:

Foto:



Poznati dramski umetnik Dušan Golumbovski, prepoznatljiv po ulozi Ozrena Soldatovića u serijama "Srećni ljudi" i "Bela lađa", preminuo je juče u Beogradu, potvrđeno je "Blicu" iz Pozorišta na Terazijama.

Foto: Printscreen

Dušan Golumbovski, rođen 15. marta 1941. u Beogradu, na daske koje život znače stao je prvi put sa deset godina, a glumačku akademiju upisao je sa Zoranom Radmilovićem, Stanislavom Stašom Pešić, Petrom Kraljem, Milošem Žutićem i Oliverom Katarinom Vučo.

Šezdesetih godina se zajedno sa drugim velikanima našeg glumišta, kao što su Slobodan Đurić, Ivan Bekjarev, Miodrag Andrić-Moljac i Dejan Konstatinović, okuplja oko Teatra Nacionalne Drame i drugih grupa nastalih po ideji Eve i Radomira Stevčića Ras, koje prezentovane na netradicionalan način, započevši sa organizacijom književnih večeri prerastaju u politički teatar, odlikovan kritikom komunističkog sistema.

Osim zapaženih rezultata u teatru, televizijskoj i filmskoj publici se predstavlja u više od pedeset ostvarenja, te snima više od sto epizodnih nastavaka poznatih serija, beležeći poseban uspeh u serijama scenariste Siniše Pavića.

Veliku popularnost stekao je upravo pojavljivanjem u televizijskim serijama "Srećni ljudi" i "Bela lađa", a odigrao je više desetina briljantnih uloga na scenama Narodnog pozorišta i Pozorišta na Terazijama.

(Blic)
Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading