Dakota Džonson otkrila Hičkokov nasilnički karakter: To je bio teror

Autor:

16.11.2021 14:00

Foto:

Foto:

Glumica Dakota Džonson, zvezda hit filma "50 nijansi sive" govorila je svojoj baki Tipi Hedren, zvezdi kultnog filma "Ptice" i nasilju koje je pretrpela od slavnog režisera, između ostalih i ovog filma, Alfreda Hičkoka



Glumica Dakota Džonson, koja je talenat za glumu nasledila po ženskoj liniji, od svoje majke Melani Grifit, čija je majka, zvezda Hičkokovog filma, takođe glumica Tipi Hedren, otkrila je da je njena baka od slavnog režisera doživela pravi teror, te da je on nastojao da joj uništi karijeru jer je odbijala da spava sa njim.

Pročitajte i Ipak im nije bilo suđeno: Kraj ljubavi Krisa Martina i Dakote Džonson

Foto: Getty Images

 

- Ona je uvek bila iskrena, hrabra, verovala je u sebe i stajala iza svake svoje reči. A Hičkok, on je uništio njenu karijeru, jer nije htela da spava s njim. To je bio teror, šta je on radio. I nikad mu se nije skretala pažnja - tvrdi Džonson u "Awards Chatter-u".

Pročitajte i Glumica u ulozi modela - Baka Dakote Džonson u novoj Gucci kampanji (foto)

Foto: Getty Images

 

- Nije bitno u kojoj si branši, nedopustivo je da se ovako nešto dešava. Posebno mi je teško da pričam na ovu temu jer je u pitanju moja baka. Neko je iskoristio ženu koja je moja baka… Ona je i prema meni i mojoj mami uvek bila sjajna. Uvek nas je savetovala da neke stvari ne prihvatamo, ma ko da je u pitanju i ne bi birala reči. I još uvek je prava filmska diva - nastavila je Dakota.

Pročitajte i Rimejk čuvenog Hičkokovog klasika "Ptice" u formi TV serije

Foto: Getty Images

 

Međutim, ovo nije prvi put da ova informacija dospeva u javnost. Naime, Tipi je u svojim memoarima koje je objavila 2016. pisala o tome kako ju je Hičkok napastvovao za vreme snimanja filmova "Ptice" i "Marni".

Ona je navela da je rediteljev vozač obilazio oko njene kuće, kako joj je Hičkok tražio da ga dodiruje, a pokušao je i na silu da je poljubi na zadnjem sedištu limuzine.

Pročitajte i Dakota Džonson - Porodica ispred dečka (foto)

Foto: Getty Images

 

O incidentu je glumica dugo ćutala, jer u momentu kada su se događali, ranih šezdesetih, nije bilo termina kojima bi to mogla opisati i uperiti prstom u zlo, što samo govori o tome koliko je seksualno uznemiravanje tada bilo uobičajena stvar, a ponekad se postavlja pitanje, da li je danas mnogo drugačija situacija.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading