Monika Seleš

Monika Seleš imala je napade gladi i neopisivu želju za slatkišima, a sad ima salatu koja topi kilograme

Autor:

26.02.2024 16:15

Foto: Jason Koerner / Getty Images

Foto: Jason Koerner / Getty Images

Salata Monike Seleš veoma je ukusna, a priprema se za svega nekoliko minuta



Pre više od tri decenije najbolja teniserka svih vremena Monika Seleš proživela je pravu agoniju kada joj je opsednuti obožavalac zabio nož u leđa. 

Tokom oporavka teniserka se suočila sa psihičkim problemom koji dugo nije mogla da reši. Ona je, naime, imala opsesivnu potrebu za uzimanjem hrane što je rezultiralo viškom kilograma

Photo by Matthew Stockman Getty Images

 

Borba između uma i tela je, kako je opisala u svojoj knjizi, trajala deset godina. A onda je konačno dala sebi vremena da se oslobodi od pritiska treniranja i očekivanja drugih.

Pročitajte Monika Seleš o tragičnim događajima koji su joj promenili život - Postoji nešto što me je bolelo više od rane od noža

Kako bi se rešila viška kilograma morala je da koriguje ishranu, a omiljena salata Monike Seleš znatno joj je pomogla da vrati besprekornu liniju. 

Salata Monike Seleš jednostavno se priprema

Reč je o salati za koju su vam potrebni paradajz, krastavac, malo belog luka, sirće i bosiljak. Monika se uvek trudi da namirnice budu sveže i da na njenu trpezu stignu pravo sa lokalnih farmi.

Omiljena salata Monike Seleš sprema se za svega nekoliko minuta, a sve što treba da uradite jeste da iseckate namirnice, dodate sirće i sve lepo promešate. 

Podsećanja radi, Monika Seleš 11. marta 1990. godine prvi put u karijeri postala je prvi reket sveta. 

Imala je samo 16 godina kada je podigla trofej na Rolan Garosu, tako je postala najmlađa osvajačica Gren slema u Parizu. Te 1990. godine postala je i najbolja teniserka na planeti. Svet je bio pod njenim nogama...

Pročitajte Jedan od najvećih zločina u sportu - Preminuo Nemac koji je nožem ranio Moniku Seleš, bio je to kraj njene karijere

Međutim, šampionka u istoriji tenisa umalo je izgubila život kada kada ju je nožem u leđa dva puta ubo pomahnitali obožavalac njene konkurentkinje Štefi Graf.

Ispostavilo se da je reč o osobi sa mentalnim problemima. Dobio je kaznu od dve godine i to uslovno.

Posle kobne nesreće, usledila je bolest Monikinog oca, zatim i njegova smrt, koju je nekadašnja teniserka izuzetno teško podnela.

Komentari. (0)

Loading