Nataša Pavlović

Nataša Pavlović otkriva trikove za najmekše kiflice

Autor:

08.02.2024 18:30

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Recept za kiflice Nataše Pavlović oduševio domaćice



Ukoliko ste ljubitelj kiflica, imamo savršen predlog za vas. Čuli smo da je recept za kiflice Nataše Pavlović jedan od najboljih, pa smo i mi požurili da ga isprobamo.

Vrsna kuvarica poručuje da su ključne tri stvari, a to nisu sastojci kao što su jaja, mleko, jogurt....

Antonio Ahel/ATAImages

 

Nataša tvrdi da ništa od toga nije potrebno, a dobićemo kiflice, slatke ili slane, posne ili mrsne, koje su i sledećeg dana podjednako mekane.

Pročitajte Naopaka, šupljikava i preukusna - Gibanica po receptu Nataše Pavlović

Za recept za kiflice Nataše Pavlović trebaće vam:

- 20 g suvog kvasca

- 3 kašike šećera

- 3 kašičice soli

- 1 kg brašna

- 200  ml ulja

- 600 ml vode

Instagram

 

Kvasac, šećer, vodu (toplu, oko 37 stepeni, ne više) i ulje pomešajte pa dodajte brašno i umesite testo. Prekrijte plastičnom kesom ili folijom pa ostavite 45 minuta da odstoji. Rernu uključite na samo 50 stepeni Celzijusovih i stavite na dno pleh sa vodom.

Pročitajte U 48. godini Nataša Pavlović u haljini koju nose upola mlađe, noge u prvom planu (foto)

Premesite testo pa ga podeliti na dva dela zbog lakšeg razvijanja oklagijom u veliki pravougaonik. Nožem isecite manje pravougaonike, čija će veličina zavisiti od toga da li želite manje ili veće kiflice.

Zatim polovinu svakog pravougaonika zasecite na trake. Na prvi deo stavite sir / šunku / posno pa urolajte. Stavite na pleh prekriven pek-papirom, pa u rernu, u koju smo već stavili ispod pleh sa vodom. Na tih 50 stepeni Celzijusovih držite kiflice 15 minuta.

Instagram

 

Za to vreme razvijte drugi deo testa, pa ponovite postupak sa istim ili drugim punjenjem (nugat krem, džem).

Recept za kiflice Nataše Pavlović domaćice obožavaju

Izvadite iz rerne prvu turu kiflica koje su nadošle, pa u istu vlažnu rernu stavite sledeću turu 15 minuta. Kada ih izvadite, možete ih posuti susamom, premazati žumancetom pomešanim s uljem (ali i ne mora ako želimo posne).

Pročitajte Pravo zimsko jelo - Svinjski vrat po receptu Nataše Pavlović je nova dimenzija ukusa

Izvadite iz rerne drugu turu kiflica i pleh sa vodom. Rernu ugrejte na jakih 220 stepeni Celzijusovih. Kiflice tada pecite samo 12 minuta.

Ovako postižemo da se iz njih ne izvuče vlaga, a da budu pečene. Po želji slatke možemo posuti šećerom u prahu, savetuje Nataša.

Komentari. (0)

Loading