Recept

Može i sa jabukama: Krisi Tajgen oduševila receptom za čips, ko još može da odoli?

Autor:

02.12.2023 13:20

Foto: David Livingston / Getty Images

Foto: David Livingston / Getty Images

Čips od jabuka po receptu Krisi Tajgen će vas oduševiti



Krisi Tajgen, manekenka i autorka tri knjige o kulinarstvu, obradovala je fanove receptom za čips sa jabukama kome niko ne može da odoli. 

julia filirovska / pexels

 

Čips sa jabukama, kako kaže, zdrava grickalica u kojoj će, bez ikakve sumnje, najviše uživati najmlađi članovi porodice. 

Domaći čips sa jabukama je zdrav, a veoma jeftin

Za čips birajte kiselije jabuke. Za jedan pleh potrebne su vam dve ili tri jabuke, zavisno od veličine. Dobro ih operite i isecite na što tanje kolutove.

Sredinu sa semenkama možete očistiti, a možete je i ostaviti. Pre seckanja sipajte u činiju hladnu vodu i dodajte u nju kašičicu limunovog soka ili pola kašičice soli.

Pročitajte Supa od fazana i nekako, ali pašteta?! Slavica Rokvić ima recept (video)

Svaki kolutić jabuke potopite u vodu jer tako ćete sprečiti da jabuke pocrne. Kada narežete dovoljno kolutića za jedan pleh, izvadite jabuke iz vode i stavite ih na čistu kuhinjsku krpu da se prosuše.

Pleh za pečenje obložite pekpapirom. Poređajte jabuke, začinite ih cimetom i pospite ih sa malo šećera (nije obavezno ako su jabuke slatke).

jana ohajdova / pexels

 

Ako imate veću rernu za dva ili više pleha, iskoristite tu prednost. Rernu zagrejte na 100°C i jabuke pecite oko sat vremena. Nakon toga ih izvadite i okrenite – lopaticom ili jednu po jednu.

Pročitajte Bez brašna, jaja i mleka - Ukusna poslastica po receptu Jelene Đoković

Vratite ih u rernu na još sat vremena, ali ih nadgledajte sve vreme kako ne bi pregorele. Možete ih prekriti papirom ili folijom. Kad prođe i taj drugi sat, rernu isključite a jabuke ostavite u njoj da se hlade.

Najlepše je služiti ih kada su potpuno ohlađene jer su tada najhrskavije.

Prijatno!

Komentari. (0)

Loading