Recept
Može i sa jabukama: Krisi Tajgen oduševila receptom za čips, ko još može da odoli?
02.12.2023 13:20
![](https://www.gloria.rs/data/images/2023-11-28/127553_krisi-tajgen-foto-david-livingston-getty-images_f.jpg?v=1701513162)
Foto: David Livingston / Getty Images
Čips od jabuka po receptu Krisi Tajgen će vas oduševiti
Krisi Tajgen, manekenka i autorka tri knjige o kulinarstvu, obradovala je fanove receptom za čips sa jabukama kome niko ne može da odoli.
julia filirovska / pexels
Čips sa jabukama, kako kaže, zdrava grickalica u kojoj će, bez ikakve sumnje, najviše uživati najmlađi članovi porodice.
Domaći čips sa jabukama je zdrav, a veoma jeftin
Za čips birajte kiselije jabuke. Za jedan pleh potrebne su vam dve ili tri jabuke, zavisno od veličine. Dobro ih operite i isecite na što tanje kolutove.
Sredinu sa semenkama možete očistiti, a možete je i ostaviti. Pre seckanja sipajte u činiju hladnu vodu i dodajte u nju kašičicu limunovog soka ili pola kašičice soli.
Pročitajte Supa od fazana i nekako, ali pašteta?! Slavica Rokvić ima recept (video)
Svaki kolutić jabuke potopite u vodu jer tako ćete sprečiti da jabuke pocrne. Kada narežete dovoljno kolutića za jedan pleh, izvadite jabuke iz vode i stavite ih na čistu kuhinjsku krpu da se prosuše.
Pleh za pečenje obložite pekpapirom. Poređajte jabuke, začinite ih cimetom i pospite ih sa malo šećera (nije obavezno ako su jabuke slatke).
![](/data/images/2023-11-28/127555_cips-od-jabuka-pexels-jana-ohajdova-10245189_iff.jpg?t=1701178089)
jana ohajdova / pexels
Ako imate veću rernu za dva ili više pleha, iskoristite tu prednost. Rernu zagrejte na 100°C i jabuke pecite oko sat vremena. Nakon toga ih izvadite i okrenite – lopaticom ili jednu po jednu.
Pročitajte Bez brašna, jaja i mleka - Ukusna poslastica po receptu Jelene Đoković
Vratite ih u rernu na još sat vremena, ali ih nadgledajte sve vreme kako ne bi pregorele. Možete ih prekriti papirom ili folijom. Kad prođe i taj drugi sat, rernu isključite a jabuke ostavite u njoj da se hlade.
Najlepše je služiti ih kada su potpuno ohlađene jer su tada najhrskavije.
Prijatno!
Komentari. (0)