Amal Kluni

Đoković nije jedini, Amal Kluni ovu namirnicu svakodnevno konzumira: Jača organizam, pospešuje koncentraciju, a koža i kosa blistaju

Autor:

24.09.2023 10:00

Foto: Clemens Bilan/Getty Images

Foto: Clemens Bilan/Getty Images

Amal Kluni svakodnevno jede namirnicu čije su prednosti odavno poznate



Jedna od najlepših žena na svetu, Amal Kluni, izuzetno vodi računa o svom izgledu. Osim redovnih treninga i balansirane ishrane, ona svaki dan započinje posebnom namirnicom. 

Profimedia

 

U pitanju je morska trava, odnosno morske biljke i alge koje žive u okeanima, jezerima i rekama i sve su popularnije u svetu.

Pročitajte Škola stila Amal Kluni

To da su morske alge zdrave odavno je poznato - one obiluju mineralima i vlaknima, a uz to su niskokalorične i već vekovima zastupljene u azijskoj kuhinji.

– Morske alge, na nutritivnoj skali, bogatije su od onoga što bi se naslutilo na osnovu njihove težine: bogate su jodom, gvožđem, kalcijumom, kolagenom, aminokiselinama i vlaknima – kaže Karen Kamings, stručnjak za integrativno zdravlje i ishranu, a prenosi Glossy.

Iako supruga preferira da doručkuje morske alge, Kamings-Palmerova ističe da bi one treba da se jedu za bilo koji obrok, odnosno da ne postoji doba dana kada su najkorisnije za organizam.

Pročitajte Ova namirnica je strogo zabranjena u kući Novaka Đokovića

Omiljena namirnica Amal Kluni poboljšava ten, teksturu i elastičnost kože, produžava funkciju mozga, pomaže rast kose, pospešuje rad štitne žlezde, a blagotvorno utiče na zdravlje creva, tvrdi Karen Kamings.

Komentari. (0)

Loading