Škola stila Amal Kluni

Autor:

15.02.2021 21:45

Foto:

Foto:



Pošto je prošle nedelje napunila 43 godine, Amal Kluni, britanska advokatica i supruga Džordža Klunija, svrstana je među najbolje odevene žene današnjice jer jednako uspešno blista u poslovnom odelu i večernjoj haljini.

Britanka libanskog porekla sa diplomom Oksforda iz oblasti prava Amal Kluni (43) nakon što je zaludela holivudskog glumca i reditelja Džordža Klunija, zavela je i svet svojim istančanin stilom. Retko koja žena van modnog sveta je uspela da svojom pojavom izazove toliku erupciju oduševljenja kao ljupka i elegantna gospođa Kluni, koja je nedavno proslavila rođendan. Nenametljivo pokazujući lekcije iz odevanja, ona je postala ikona stila prošle i ove decenije.

Amal Clooney, photo: Profimedia

Sofisticirana, retro, ženstvena i praktična moda odlika je njenih svakodnevnih autfita koje horda paparaca dokumentuje prateći je u stopu. Njen stajling inspiriše dame širom sveta, bilo da je reč o svakodnevnom, večernjem ili poslovnom izgledu.

SVE JOJ DOBRO STOJI

Amal voli i često nosi pantalone sa širokim nogavicama, a taj model dobro ide uz visoke potpetice. Da bi sitan karo print, koji je vrlo popularan poslednjih nekoliko sezona, iznela na moderan način, ona bira trendi siluete sa ovim dezenom poput krop pantalona, koje uparuje sa špicastim cipelama i lepim, jednostavnim džemperom. Bez obzira na boju ili šaru, haljina A kroja odlično joj stoji. Za svakodnevne prilike nosi je uz baletanke ili blok potpetice, dok je u večernjim satima idealno uparuje uz sandale sa kaišićima.

Pročitajte još: Amal Kluni je kraljica stila: Mint zelena za tmurne jesenje dane! (foto) 

Amal Clooney, photo: Profimedia

Advokatica koja je specijalizovana za ljudska prava usavršila je svoj stil, koji idealno balansira između poslovnog i visokostilizovanog izgleda. S druge strane, iako voli upadljive i jarke boje, Amal često možemo videti u jednostavnoj paleti i kombinaciji boja kao što su crna i bela.

Amal Clooney, Photo: Felipe Ramales, Profimedia

Takve odevne izbore uglavnom pravi kada je zajedno s porodicom, suprugom Džordžom Klunijem, s kojim je u braku šest godina, i troipogodišnjim blizancima Elom i Aleksandrom.