Ena Popov

Bez brašna, jaja i belog šećera: Iz kuhinje Ene Popov stiže sjajan recept za čokoladni kolač sa višnjama

Autor:

18.07.2023 16:00

Foto:

Foto:

Recept Ene Popov za kolač sa višnjama ćete odmah isprobati



Ena Popov je prava domaćica što pokazuju i objave na njenom Instagram profilu. Šarmantna voditeljka ne libi se da zasuče rukave i za svoju porodicu spremi razne specijalitete. 

Instagram

 

Iz njene kuhinje ovoga puta nam stiže predlog za sočan kolač sa višnjama, bez brašna, jaja i belog šećera, a recept Ene Popov vam prenosimo u celosti. 

Pročitajte Ovakav losos još niste probali - Recept Ene Popov oduševio domaćice (foto)

Sastojci

4-5 narendanih jabuka

puna šolja griza (200ml)

3 kašike kokosovog šećera

3 kašike kakao praha

2 kašike mlevenog lana

5 kasika kokosovog ulja

šolja bilo kog biljnog mleka (pirincano/bademovo/sojino)

prašak za pecivo

Recept Ene Popov jednostavan je za pripremu

Sve sastojke dobro promešate i sjedinite, stavite u kalup ili vatrostalnu posudu koju ste prethodno prekrili papirom za pečenje i pečete kolač u rerni na 180 stepeni.

5 min pre kraja pečenja izvadite kolač i površinu mu prekrijte višnjama (ako su smrznute ne morate ih potpuno otopiti pre upotrebe, vec ih izvadite iz zamrzivača odmah na početku pravljenja kolača da odstoje na sobnoj temperaturi).

Vratite u rernu, pustite da se višnje sjedine sa ostatkom kolača i puste svoj sok.

Kada je kolač gotov (testirajte sa čačkalicama jer sve zavisi od jačine rerne) izvadite ga iz rerne i prelijte istopljenom čokoladom koju ste istopili na pari sa malo kokosovog ulja.

Sačekajte da se ohladi, a onda uživajte u vašoj savršenoj poslastici. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading