Ana Bebić Đolić: Kad se zbog bebe odrekneš najveće strasti

Autor:

14.05.2018 22:47

Foto:

Foto:



Kako radije miriše na parfem nego na zapršku, pevačica je dokaz teze da ženama nije mesto isključivo pored šporeta, a kada je bila u drugom stanju, njene gastronomske prohteve ispunjavao je suprug, pored kojeg se oseća sigurno i zadovoljno

Pevačica Ana Bebić Đolić (32), koja se krajem prošle godine udala za IT stručnjaka Ivana Đolića, pre nekoliko dana postala je mama jednog dečaka, a trudnoća je bila presudna da promeni navike u ishrani. U jednom trenutku odrekla se čak i slatkiša na koje je slaba od kada zna za sebe, a sve to za dobro bebe, čiji je pol dugo krila.

Stigao sin: Porodila se Ana Bebić

Објава коју дели Ivan Djolic (@idjolic) дана 24. Апр 2018. у 11:31 PDT

- Suprug i ja delimo strast prema slatkom. Imamo jednu fioku koju smo do pre nekoliko meseci redovno punili omiljenim čokoladicama. Nedavno smo odlučili da to više ne radimo kako bih se ja hranila što zdravije, a samim tim i beba dobila neophodne minerale i vitamine za pravilan razvoj. Nije nam teško palo da ih se odreknemo jer smo svesni šta je razlog.

NOĆNI LOV NA ČIZBURGER

Posle mučnina koje je imala u prvom trimestru trudnoće opredelila se za jelovnik baziran na visokokvalitetnim namirnicama.

Објава коју дели Ivan Djolic (@idjolic) дана 7. Дец 2017. у 11:56 PST

- U prva tri meseca osećala sam nelagodnosti kao većina trudnica, zbog čega sam gubila težinu. Gotovo mi ništa nije prijalo, čak ni slatkiši i hrana koju inače obožavam, kukuruz, na primer. Nisam mogla da podnesem miris mnogih jela koja sam do tada rado konzumirala. U tom periodu nije mi preostajalo ništa drugo nego da jedem samo ono što mi se u tom trenutku prohte. Bio je to jedini način da makar nešto unesem u organizam. Dešavalo se da poželim picu, čizburger, kineske specijalitete. Jednom sam osetila neodoljivu potrebu za hamburgerom baš kad sam krenula na spavanje, posebno me je privlačio miris kiselog krastavca u njemu. Bilo je kasno i morali smo da anagažujemo dostavu hrane. Posle mi je bilo toliko muka da nisam mogla da dišem. Od te večeri kada mi je pozlilo više mi hamburger nije padao na pamet, a već od četvrtog meseca trudnoće počela sam da se hranim dugačije. Često jedem povrće kuvano na pari i ribu. Doduše, veoma sam oprezna kada je rečna u pitanju jer sam kao srednjoškolka doživela pravi košmar kada mi se kost zaglavila u grlu. Nisam bila baš mala, a opet, nisam mogla da se izborim s tim, završila sam u hitnoj pomoći gde su mi lekari odstranili koščicu. Od tada dobro proveravam svako parče ribljeg mesa.

Dani izvoljevanja su iza nje. Sada se samo s nostalgijom seća mirisa kuhinje iz detinjstva.

- Odrasla sam na domaćoj hrani. Tada nije bio tako veliki izbor industrijskih slatkiša, niti su ih roditelji kupovali deci kako to čine danas. Radovala sam se knedlama i palačinkama. I sada mi krene voda na usta kada se setim koliko su ukusne bile. Znalo se takođe da je svaki dan na stolu topla supa. Nekada sam negodovala zbog toga, a sada bih sve dala da mi je svakog dana u tanjiru. Kuvam razna jela, ali ona nemaju miris kao ona pravljena u roditeljskom domu.

KROMPIROVA IZDAJA

Ima sreću da je njen suprug talentovan za gastronomiju, pa ponekad i udruže znanja i spreme nešto posebno.

Ana Bebić: Život se potrudi da sve stvari na kraju dođu na svoje mesto

- Ivan je zainteresovaniji za kuvanje od mene. Majstor je za špagete karbonara za koje je sam osmislio recepturu. Voli da sprema doručak i uvek smisli nešto posebno. Ja sam jedno vreme stalno pravila paste, a sada često zapečem krompir sa raznim povrćem, i to mi se mnogo sviđa jer kako menjam količinu i vrstu povrća, tako i jelo svaki put bude drugačijeg ukusa. Moj specijalitet su i krilca sa raznim začinima i sosovima. Nekada suprug i ja kuvamo zajedno. Jednom se desilo da nam je večera propala, iako smo se mnogo trudili da uspe pošto su nam dolazili gosti. Meso je bilo u redu, ali krompir je ostao sirov. Uopšte nam nije bilo jasno kako jer smo ga pekli duže od sat. Tek posle smo shvatili da u rerni našeg šporeta mogu istovremeno da se peku samo dva jela, a mi smo stavili tri, i to krompir u sredinu. Do njega nije mogla da dopre toplota.

Trudnoća joj je donela i neočekivani flert s mlekom.

- Prvi put u životu istinski uživam u njemu. Mleko mi je postalo omiljeno piće. Ne mogu da verujem da mi je odjednom tako ukusno i lepo.

Nije se brinula oko toga kako će se snaći sa kašicama za bebe kada za to dođe vreme.

Ana Bebić u najlepšem društvu: Jedna mama i dve trudnice (foto)

- Pohađla sam školu za trudnice, i to mi je zaista dragoceno iskustvo. Mnogo toga korisnog sam naučila, a posebno mi znači to što o svemu mogu da razgovaram sa drugim budućim mamama. Imam samopouzdanja i verujem da ću se dobro snaći sa svim bebinim potrebama, uključujući i hranu. Trudiću se da dete dojim sve dok to bude bilo potrebno, a posle ću savladati sve ostalo.