Tri osnovna pravila lepote Sofije Juričan


Pozorišna glumica dan započinje umivanjem vodom, omiljeni kozmetički proizvodi su joj korektor, krema za lice i antirid, obožava mejkap pa često šminka i svoje drugarice, kosu neguje isključivo u frizerskom salonu i voli da miriše na osvežavajuće i neobične arome

-Posle jutarnjeg umivanja, i to isključivo vodom, obavezno nanesem dnevnu laganu kremu. Ne šminkam se mnogo, godinama koristim toniranu “L’erbolario” kremu za lice, eventualno korektor, ako je neophodan, i malo neizbežnog rumenila za svež izgled. Uveče šminku skidam miceralnom vodom “La Roche-Posay” ili “Bioderm”, stavljam neki od antirida “La Roche-Posay” i kremu za noć.

-Pored pomenute tonirane kreme, omiljeni kozmetički proizvodi su mi i dobar korektor, krema za lice i antiridi za predeo oko očiju “L’erbolario” i “La Roche-Posay”, “Nuxe” suvo organsko ulje i namenski pravljena krema.

Sofija voli da bude u trendu što se tiče mejkapa, pa tako prati neke od svetski poznatih šminkera…

-Budući da sam igrala folklor i moderan balet, sticajem okolnosti vrlo rano sam naučila da se sama sredim, našminkam i napravim frizuru. Pratim neke od svetski poznatih šminkera i polazi mi za rukom da sa šminkom uradim i neke stvari za koje je potrebna posebna veština. Zato često šminkam i svoje drugarice za važne događaje.

Jednom frizeru je verna već godinama…

-Godinama je za negu i bojenje moje kose zadužen salon “Bob”. Oni imaju veliki izbor tretmana i preparata, od kojih su mi omiljeni “Marrakesh”, a farbe koje koriste su visokog kvaliteta pa ne oštećuju vlasi čak i kad se farbate na manje od dva meseca kao ja.

Kao i svaki pravi profesionalac i ona bi baš sve uradila za ulogu do koje joj je stalo..

-Za ulogu do koje mi je stalo učinila bih sve što je potrebno i pristala i na najradikalnije zahvate, ali dobro je što je dosta takvih promena moguće napraviti uz pomoć perika najrazličitijih oblika i boja. Jedna je bila tirkiznoplava, a za ulogu Vile Ravijojle nosila sam drugu, boje zlata, koja mi je dosezala do kolena.

Poštuje tri saveta za negu lica koje joj je otkrila kozmetičarka koju posećuje..

-Najbolje savete za lepotu dobila sam od moje kozmetičarke Slađane Miljanić iz “Estetik studija”: da se ne umivam sapunom, da nikada ne ležem sa šminkom i da redovno idem na tretmane čišćenja, hranjenja i masiranja lica.

Voli lagane, neobične i  neopterećujuće mirise…

– Zovu se “Beli čaj”, “Zeleni čaj”, “Pomoradža”, “Mahovina”, “Iris”, a svi su “L’erbolario”. Egzotični su i osvežavajući, namenjeni različitim karakterima, raspoloženjima i situacijama.

Autor: Gloria magazin/Tanja Nikolić
Foto: Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi