Kako se neguje glumica Jelena Jovičić


Poznata glumica najviše pažnje posvećuje nezi kože, čak i zimi upotrebljava kreme sa zaštitnim faktorom 15, tešku šminku izbegava i na sceni i veruje da unutrašnji rad na sebi daje pozitivne rezultate – sjaj u očima i zdrav ten

Važno mi je da mi je koža uvek nahranjena. Nikad ne legnem u krevet a da nisam nanela hranljivu noćnu kremu, a ujutru, posle umivanja, uradim blagu masažu dnevnom, koja obavezno mora da ima zaštitni faktor. Stalno uzimam one sa SPF 15. I zimi ima zračenja pa se tako trudim da čuvam kožu od starenja.

Što sam starija sve su mi omiljeniji prirodni proizvodi bez veštačkih supstanci, mirisa i boja. U poslednje vreme u apoteci tražim da mi naprave pomade bez ikakvih dodataka. Često leti pre noćne kreme sa vitaminima A i B stavljam “pantenol krem”, jer je tada koža ispošćena pošto se krećemo po jakom suncu, dok one s vitaminom C upotrebljavam zimi.

Nikad ne koristim usluge profesionalnih šminkera jer sam na akademiji dve godine imala predmet maska, pa sam naučila da se šminkam. I u pozorištu se našminkam sama, a ponekad i s nastupa dođem na predstavu i dodam samo trepavice i stavim periku. Izbegavam tešku šminku čak i na sceni.

Kosu negujem kod frizera Bokija, a pošto izvlačim pramenove, on mi uvek samo zafarba koren. Čim mi se ukaže prilika, stavljam kokosovo, masinovo ili jojobinu ulje, ona su najbolja za negu ne samo kose nego i kože. Imam i odličan recept ako dobijete jaču boju nego što želite: u šampon koji inače upotrebljavate dodajte vitamin C u kesicama, ili dobro isitnite onaj u tabletama. To mora da se radi u dubokoj činiji, jer nastaje pena, koju treba naneti na vlažne vlasi i potom ih upakovati u najlon kesu i topao, vlažan peškir. Sav višak boje će se skinuti i kosa će se vratiti na staro, a to je ujedno i maska za koren, jer ga hrani. Krajeve posle treba dobro nahraniti nekom drugom maskom pošto ih vitamin C ispošćuje.

Sve recepte nasledila od mame, a jedan od njih je da lice uvek čistim pastom od sode bikarbone s malo tople vode. Uzimam u apoteci medicinsku sodu, a lice posle tog tretmana blista. Ponekad napravim i masku od umućenog belanceta s jogurtom i nekoliko kapi limuna, koja briše sitne nepravilnosti. A za uklanjanje mitesera najbolja je maska od želatina, koja i odlično skuplja pore.

U obe trudnoće, a i dok sam dojila, nisam koristila parfeme, uopšte nisam mogla da podnesem mirise. U to vreme upotrebljavala sam samo dezodoranse bez mirisa. Pre godinu dana vratila sam se svom omiljenom mirisu “Angel” kuće “Thierry Mugler”, a nedavno sam otkrila i jedan novi, “Jour d’Hermes”, “absolu” verzija.

Autor: Gloria magazin/Tanja Nikolić
Foto: Marina Lukić
Podelite sa prijateljima:
Tagovi