Do savršene kože u samo sedam koraka: Da, moguće je!

Autor:

07.12.2021 15:30

Foto:

Foto:

Nega kože celog tela izuzetno je važan aspekt tokom cele godine, no u zimskim mesecima, zbog uslova u kojima funkcionišemo, postaje još važnija.



U današnje vreme, kada smo previše zaokupljeni obavezama da ponekad zanemarimo sebe i brigu o našem telu, mnogi pokušavaju da što manje vremena utroše u lično održavanje, a mi Vam donosimo rešenje za negu kože celog tela u samo sedam koraka.

Icons8 Team on Unsplash

 

Pilinzi

Piling kože je neophodan kako biste uklonili mrtve ćelije i višak masnoća, a u isto vreme, poboljšavate i cirkulaciju. Pored kupovnih, pilinge možete napraviti i od sastojaka koje imate kod kuće. Na primer, pomešajte šaku soli s šakom kokosovog ulja i ovom smesom uradite piling celog tela. Koža će vam biti sjajna i nahranjena.

Čišćenje

Birajte pH neutralne sapune i kupke koji će očistiti kožu ali neće ukloniti prirodnu barijeru koju ona luči. Koža mora biti sveža i čista.

Hranjenje

Nakon tuširanja neophodno je da namažete kožu losionom, kremom ili puterom. Izaberite preparate koji odgovaraju vašem tipu kože.

Ulja 

Ulja su uglavnom bogata omega 3 masnim kiselinama, vitaminima A, B1, B2 i B3, te selenom, cinkom i mahnezijumom. Birajte prirodna ulja (maslinovo, kokosovo, bademovo) koje će nahraniti vašu kožu. Savet je da ulje namažete na vlažnu kožu i da peškirom natapkate i upijete višak.

Balzami

Balzami s epreporučuju za delove tela poput laktova i kolena, gde se koža najčešće suši i postaje gruba.

Ne zaboravite kožu stopala

Kao što koristite maske za kožu lica, tako s vremena na vreme uraditi i tretman za kožu stopala. Dovoljno je da namažete masniju kremu ili ulje i da obučete čarape. Hranljivi sastojci kreme ili ulja omekšaće kožu stopala.

Pročitajte i Budite se umorni i nenaspavani? Vežbe disanja koje će Vam pomoći da se osećate bolje i odmornije

bruce mars on Unsplash

 

Mirisi

Za kraj, ne zaboravite da i mirišete lepo. Izaberite prirodnije arome kao što su đumbir, đurđevak, citrusi ili mošus.

 

Preuzeto s www.lepotaizdravlje.rs

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading