Aktivni ugalj idealan je sastojak proizvoda za negu lica jer poput magneta izlači sve nečistoće iz pora, čini kožu glatkom i sjajnom, uklanja čak i masnoću i perut sa skalpa i izbeljuje zube

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели coconut charcol (MY) (@coconut.charcol) дана 2. Нов 2017. у 3:17 PDT

Prirodne maske za blistavo lice

Ranije korišćen kod stomačnih tegoba i za izbacivanje toksina iz organizma, danas je aktivni ugalj nezaobilazan sastojak mnogih proizvoda za čišćenje lica, maski, šampona za kosu, pasta za izbeljivanje zuba. Iako je oduvek mogao da se kupi u prodavnicama zdrave hrane ili u apoteci u vidu kapsula, tableta i praha, danas postoji mnogo preparata koji ga sadrže, dostupan je čak i u vidu ekstrakta. Više se ne proizvodi onaj životinjskog porekla, prisutan je isključivo biljni, koji se najčešće dobija sagorevanjem kokosovog oraha ili bambusa.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lulu's Crafts (@lulushcrafts) дана 19. Феб 2019. у 7:32 PST

Vreme je za opuštanje: Napravite spa kod kuće

Idealan je za detoksikaciju, upotrebljava se za spravljanje maski koje čiste pore i uklanjaju višak sebuma i onih koje se bore protiv mitesera, smanjuju upalu akni i crvenilo od bubuljica. Može se koristiti i kao piling jer je njegova hrapava struktura odlična za skidanje mrtvih ćelija sa površine kože i sa skalpa, posebno kod osoba kojima se kosa lako masti.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели coconut charcol (MY) (@coconut.charcol) дана 6. Јул 2017. у 12:50 PDT

Saveti dermatologa za negu lica pre spavanja

Kako deluje? S obzirom na to da je on ugljenik porozne (šupljikave) kristalne strukture, poput magneta privlači čestice (nečistoće, toksine) i apsorbuje ih, a potom se uklanja jednostavno, ispiranjem.