Bez tetoviranja i iscrtavanja trajnom šminkom: Najnovije tehnike za savršene obrve

Autor:

15.03.2019 15:54

Foto:

Foto:



Kakav će se luk nalaziti iznad vašeg oka odavno više ne zavisi od majke prirode, već od veštih ruku stručnjaka koji će najsavremenijim metodama učiniti da izgledate mlađe i istaknete lepotu lica

Dua Lipa je prepoznatljiva po tamnim i jakim obrvama

Jednostavno rešenje: Novi trik za stilizovanje obrva (foto/video)

Najmoćnije oružje neverbalne komunikacije - obrve - u zavisnosti od luka mogu učiniti da izgledamo mlado, krhko, tužno, začuđeno, strogo. Njihov oblik se menjao kroz istoriju, ali kada se Kara Delevinj pojavila na modnoj sceni 2011. godine, raščupane, guste obrve zavolele su devojke širom planete. U poslednje vreme se umesto termina “oblikovanje” sve češće upotrebljava “popunjavanje” obrva, i to s razlogom. One se više ne tetoviraju, niti iscrtavaju trajnom šminkom, već se popunjavaju posebnim nožićima (blades) raznim tehnikama, od kojih je najpopularnija polutrajna japanska metoda. Ona danas ima razne varijacije na temu, a najučestalije su microblading i novija nanoblading, koje se uveliko primenjuju u svetu.

Kod microbladinga se uz pomoć specijalnih oštrica pigment unosi plitko pod kožu u vidu dlačica iscrtanih u pravcu rasta obrva. Iscrtavanjem se vrši popunjavanje prirodnih obrva, odnosno uklanjanje nedostataka kao što su nedovoljna gustina, širina i dužina, asimetrija. Kod nanobladinga se takođe uz pomoć tanke oštrice u kožu unosi odgovarajući pigment, samo što se u pređašnjoj verziji debljina izražava u mikronima, a ovde u nanometrima. Crtice su još tanje, prefinjenije i preciznije, boja ne ulazi duboko u kožu, izgleda prirodnije i postupak je gotovo bezbolan.

Anđelina Džoli: Na jednom delu tela joj sve žene zavide, a nisu usne (foto)

Pigment koji se koristi je potpuno prirodan, ne izaziva iritacije i alergijske reakcije. Samo treba odabrati pravi ton. Crnkama i brinetama se savetuju nijanse u boji kose, a plavušama dva tona tamnije.

Kara Delevinj među prvima je počela da nosi debele obrve

Problem koji muči mnoge dame: Viktorija Bekam zna kako da obnovite gustinu obrva

Nanoblading traje od sat i po do dva, a počinje tako što se lenjirom i šestarom odredi idealni oblik obrva naspram lica - nagib luka, dužina dlačica, širina obrva na pojedinim mestima, i onda se to uokviri olovkom. Nakon toga se obrve premažu anestetikom, pa se nanoiglicama urezuju “crtice” koje oponašaju prirodne dlačice. Sledi popunjavanje pigmentom i na kraju nanošenje zaštitne kreme, koja se koristi desetak dana. Posle perioda od četiri do šest nedelja treba otići na dopunjavanje obrva i korekciju, odnosno podebljavanje i dodavanje pigmenta.

Postoji i popunjavanje koje se zove microfeathering i ono se radi kad ne želimo previše naglašene obrve, već samo blago popunjene polutrajnom bojom, bez preciznog merenja. Tu je i microshading, odnosno polutrajno senčenje kojim se postiže precizno prelaženje iz tamnije u svetliju nijansu. U tom postupku se kombinuje barem pet boja, od pepeljaste do smeđe, a koristi se i aparat sa nanoiglicom za tačkanje.

Zaboravite na obrve “pod konac”, sada se nose ovako (foto)

Lili Kolins ima jedne od najlepših obrva u Holivudu

Tehnike koje ne uključuju oštrice, a rade se u salonima, jesu nijansiranje (naglašavanje obrva specijalnim pigmentima) i bojenje kanom, koja se dobija od istoimene biljke. Iscrtavanjem šminkom (olovkom, maskarom, senkom, voskom) i dalje se služi najviše devojaka.