Ana Bekuta: Ponovo uživam u životu

Autor:

17.02.2018 21:00

Foto:

Foto:



Pošto se pre nekoliko meseci podvrgla specijalnom laserskom tretmanu kojim se otklanjaju razne tegobe u intimnoj regiji izazvane menopauzom, pevačica proživljava drugu mladost

Kao samosvesna žena pevačica Ana Bekuta (58) uvek je išla u susret novim trendovima u oblasti nege i očuvanja zdravlja, pa ne čudi što je, kad se suočila sa problemima u menopauzi, za njih potražila rešenje.

- Osećam se podmlađeno i preporođeno u svakom smislu. Kao da proživljavam drugu mladost. Presrećna sam što se i kod nas pojavio neko kome možemo da se obratimo kada se suočimo sa problemima o kojima većina najradije ćuti, misleći kako tako treba, kako se mora trpeti i da će ta muka proći sama od sebe. A zapravo ne mora ništa da se čeka, jer postoje načini da se sve reši. I to ovde kod nas, u Beogradu. Pritom, tretmani se rade laserom, ne bole, ne traju duže od desetak minuta, ne zahtevaju nikakav specijalan napor, posle njih možete da se vratite svakodnevnim obavezama. Jedino ne bi trebalo imati seksualne odnose nekoliko dana i podizati teret.

Uz komentar da ne razume licemerje, Ana, koja se pre nekoliko godina suočila sa neprijatnom suvoćom vagine, pratećom pojavom u menopauzi od koje svaka peta žena postaje depresivna jer to strahovito utiče na kvalitet svakodnevnog života, otvoreno priča o svom iskustvu.

- Taj tretman se zove femilift i rade ga u Specijalnoj bolnici Ivanović. Počela sam da ga primenjujem pre nekoliko meseci i zahvaljujući tome smanjile su se sve tegobe koje sam imala zbog menopauze. Ovom metodom menja se kvalitet sluzokože, neutrališu se mnogobrojne nelagodnosti vezane za bešiku. Beskrajno sam zahvalna profesorki doktorki Ani Mitrović Jovanović. Ponovo uživam u životu, u svakom njegovom segmentu.

PREDRASUDE

Da se sa ovim problemima suočavaju i dame mnogo mlađe od Ane, pevačica je saznala upravo na klinici.

- Videla sam da dolaze i žene koje su u reproduktivnom periodu, jer su, recimo, imale težak prirodni porođaj, ali i one koje su starije od mene. Naravno, onda čuješ šta druge muči i tako vidiš da ima raznih slučajeva. Doktorka Ana mi je pričala da neke u društvu nisu smele da se zakašlju ili zacene od smeha pošto se u određenim godinama mišići vagine prilično opuste i onda se dešava nekontrolisano mokrenje, što je strašno. Razlog da se dođe na tretman su i česte, uporne infekcije koje se ne mogu lako izlečiti, a sa kojima sam i ja nekad imala problema, pa znam koliko mogu da iskomplikuju život.

Svesna da iznošenje ovakvih detalja u javnost uvek nailazi na različite komentare, od onih kako je i bilo vreme da neko o tome progovori, do zluradih opaski da nije lepo pričati o svom seksualnom životu, Ana svima poručuje da nije važno šta drugi misle nego kako se osećamo.

- Nije valjda da sve žene onog momenta kad poudaju i požene decu, odnosno kad uđu u određene godine, prestanu da vode ljubav? Zar ne bi trebalo da nam podjednako bude važan svaki deo tela? Ako smo već spremne da satima ispred ogledala ulepšavamo lice, idemo na razne estetske operacije kako bismo ga zategle, baš kao i grudi, stomak i sve ostalo, zar ne bi istu pažnju trebalo da posvetimo intimnom zdravlju kako bismo mogle da uživamo ne samo u odnosima sa partnerom već i u činjenici da nas ništa ne boli? Moj je stav oduvek da o zdravlju treba voditi i više računa nego o izgledu. Smatram da je samo žena koja je zadovoljna i lepa.

Maja Gašić

Autor