Sanja Lovčević: Male bjuti tajne najlepše Srpkinje

Autor: Maja Gašić

22.11.2018 21:58

Foto:

Foto:Studentkinja završne godine stomatologije koja je ove godine izabrana za najlepšu Srpkinju smatra da su lepi i zdravi zubi važni za zdravlje ali i za vizuelni utisak, rano je počela da se interesuje za pravilnu negu, obožava parfeme, a dobru formu održava redovnim treninzima kod kuće

Lice

Sa negom lica počela sam još kao tinejdžerka. Tada su mi se naravno pojavile o bubuljice, ali me nisu mnogo namučile. Sećam se da sam koristila razne medicinske kreme i preparate koji su mu pomogli. Pored proizvoda koje primenjujemo spolja, smatram da je bitna i unutrašnja nega, pravilna ishrana i unos dovoljne količine tečnosti. Bez svega toga nema lepe i zdrave kože.

Nega

Čim ustanem umivam se specijalnim sredstvima namenjenim osetljivoj koži kao što je moja, zatim nanosim hidratantnu kremu, pa se šminkam ukoliko imam snimanje ili idem na neki važan događaj. Uveče, kada dođem kući, skidam šminku, obavezno radim piling i stavljam noćnu kremu. Od kozmetike sa sobom uvek nosim labelo i kremu za ruke Bioten. Nakon tuširanja koristim mleko za telo istog brenda.

Zubi

Zdravlje zuba se odražava na zdravlje čitavog organizma, čega ljudi često nisu svesni. Smatram da je za lepotu i vizuelni utisak koji ostavljamo veoma bitno imati lepe i zdrave zube, a oni mogu biti takvi samo ako čovek brine o oralnoj higijeni. Ne vidim ništa loše u izbeljivanju zuba ukoliko to radi stomatolog. Samoinicijativno izbeljivanje, u kućnoj radinosti, različitim preparatima sa interneta nikako ne bih preporučila. Što se tiče ugradnje cirkona na zube, takođe nemam ništa protiv.

Kosa

Pored titule mis, izabrana sam i za zaštitno lice brenda Orzen koji ima najbolje šampone i preparate za negu kose. Veoma mi je stalo da kosu održim zdravom. Skraćujem je na tri meseca i smatram da je to jedini lek za ispucale krajeve. Trenutna boja mi se zasad veoma dopada, a u pitanju je popularna tehnika balajaž. Omiljena frizura mi je talasasta, nikako ne volim ravnu kosu.

Šminka

Pobornik sam umerene šminke, koja podrazumeva puder, rumenilo, maskaru i sjaj za usne. To je za mene svakodnevni mejkap i tako se šminkam za fakultet. Za posebne prilike ističem oči i tada stavljam i malo tamnije senke.

Parfemi

Veliki sam ljubitelj parfema i zaista mi je teško da izdvojim jedan. Koristim Thierry Mugler Alien, Carolina Herrera Good Girl i Emporio Armani Elle. Uvek u torbi imam i parfem Economic.

Rekreacija

Kao mala trenirala sam tenis. Sada rekreativno skijam, i to zaista veoma volim. Pored toga, svakodnevno vežbam kod kuće po posebnom programu. Primenjujem više različitih vežbi: trbušnjake, iskorake, čučnjeve...

Pripreme za takmičenje

Pored rada na održavanju figure, komunikaciji, držanju i stilu, posebno moram da se posvetim pripremama za mis talenta u okviru izbora za mis sveta, humanitarnim aktivnostima, društvenim mrežama i popularnosti u okviru njih, javnim nastupima, motivacionim govorima.

Maja Gašić

Autor