Kako pušenje uništava vašu lepotu

Autor:

06.04.2017 18:04

Foto:

Foto:



Bilo da ste i sami pušač, ili ste svakodnevno izloženi pasivnom pušenju, u svakom slučaju niste u zavidnom položaju. Sigurno ste dosad milion puta čuli da pušenje uništava naše zdravlje, ali jeste li znali da uništava i vašu lepotu? Iako to možda ne vidite od danas do sutra, negativan uticaj cigareta na našu kožu je nepovratan. Donosimo vam 7 razloga zašto treba da cigarete ostavite već danas!

Podočnjaci

Tokom noći, uprkos tome što spavamo, naše telo prolazi kroz borbu s apstinencijom od nikotina. Iz tog razloga većina pušača ujutru će zapaliti cigaretu dok još nisu gotovo ni otvorili oči. Ovaj proces negativno utiče na naš ciklus spavanja i dovodi do neugledne, umorne kože s velikim podočnjacima.

Žuti zubi i prsti

Nikotin će obojiti vaše zube - i prste, odnosno nokte. Osim toga, zbog cigareta nećete mirisati lepo, uprkos najskupljim parfemima i damskim losionima za telo.

Preuranjeno starenje i bore

Procenjeno je da, ukoliko popušite 30 cigareta na dan - što je ekvivalent jedne i po kutije dnevno, do sedme dekade života vizualno ćete nakupiti dodatnih 14 godina života. Ukratko, sa 70 ćete izgledati kao da vam je 84 godine.

Tanka i seda kosa

Toksične hemikalije u dimu cigarete menjaju strukturu našeg DNK u folikulima kose i dovodi do toga da kosa preuranjeno počinje da se tanji i sedi.

Loša tekstura kože

Pušenje dovodi do sužavanja krvnih sudova što limitira nivo kiseonika koji svakodnevno putem krvi opskrbljuje vaše ćelije. Zbog cigareta, vaši ožiljci ostaju duže vidljivi, a koža će vam biti bez sjaja i poprimiće sivu boju.

Salo oko stomaka

Naučna studija sprovedena 2009. godine ukazala je da pušači imaju znatno veći nivo masnog tkiva koje se akumulira u područja stomaka i povećava rizik za razvoj dijabetesa.

Komentari. (0)

Loading