Dijeta

Jedna kašičica ove namirnice pre spavanja provereno topi kilograme

Autor:

10.09.2023 12:00

Foto: Photo by Jamie Matociños on Unsplash

Foto: Photo by Jamie Matociños on Unsplash

Ova dijeta daje fantastične rezultate, evo šta savetuje nutricionista



Znamo da zvuči previše dobro da bi bilo istinito, ali dijeta koja pomaže da smršate dok spavate zaista postoji, a osmislio je britanski farmaceut Majk Mekines.

Naime, reč je o hibernacijskoj dijeti, poznatijoj kao medena dijeta, a koja reguliše vaš prirodni sistem oporavka za regulisanje telesne težine.

Photo by Diana Polekhina on Unsplash

 

- Kjučna stvar kod ove dijete je pokrenuti oporavak tela tokom noći, a to se postiže tako što ubrzava metabolizam, sagorevaju se masnoće, smanjuje se hormon stresa – tvrdi britanski stručnjak koji savetuje da pre spavanja pojedete kašičicu meda.

Pročitajte Kosa i koža blistaju, kilogrami se tope - Nina Badrić smršala 20 kilograma, evo u čemu je trik

Med je jedan od najlekovitijih darova prirode, a tvorac 'medene dijete' tvrdi da fruktoza i glukoza u medu daju telu 'gorivo' potrebno tokom noći, koje kontorliše ravnotežu šećera u krvi i podstiče sagorevanje masnih naslaga.

Photo by Heather Barnes on Unsplash

 

Medena dijeta biće još delotvornija ukoliko šećer u potpunosti zamenite medom. Nutricionista savetuje da iz ishrane u potpunosti izbacite šećer i zaslađenu hranu.

Imajte na umu da ne treba ni preterivati sa unosom meda kako ne biste povisili nivo šećera u krvi, a samim tim i insulina, tako da se ne preporučuje više od jedne kašičice, piše Story.hr.

Komentari. (0)

Loading