Idealna kilaža

Koliko žena od 175cm treba da ima kilograma? Iznenadićete se!

Autor:

19.07.2023 11:15

Foto: Photo by Diana Polekhina on Unsplash

Foto: Photo by Diana Polekhina on Unsplash

Koliko žena od 175cm treba da ima kilograma, tabela sve govori



Svi mi želimo da dostignemo, a i zadržimo, svoju idealnu težinu – onu kada se osećamo najprijatnije, najlakše, na prvom mestu sebi najlepše, kada sva odeća stoji kao salivena. 

Međutim, kada i dođemo do cilja, često ne budemo ni svesni toga, a već nam neki novi trend pomuti pamet, pa poželimo da skinemo još koji kilogram.

Photo by Marcelo Verfe from Pexels

 

Onda se okrećemo raznim brzinskim dijetama, koje ne daju rezultat, i eto nas u vrzinom kolu. A postoji li uopšte čarobna formula pomoću koje ćemo izračunati u kilogram koliko treba da težimo?

Nutricionista Branka Mirković za "Blic ženu" kaže da postoji, ali napominje da vaga često može da zavara i da i neka mršavica može biti klinički gojazna ako je, na primer, tokom dijete umesto masti izgubila mišićnu masu.

Pročitajte Nema čega da se stidi - Bojana Stamenov pokazala kako izgleda u kupaćem, sve oči su uprete u nju

Zato osoba koja ima dobar odnos mišića i mišićne mase obično izgleda zdravo i zategnuto, a ona koja ima više masnoće (makar bile i sa manje kilograma) mlitavo i pihtijasto.

Tu je i jako bitan indeks telesne masnoće, odnosno odnos naše visine i težine, kao i zdrava ishrana i vežbanje.

Ovo je idealna kilaža

Međutim, ono što sagovornica posebno ističe jeste to da smo svi mi različiti, da smo prosto drugačije građeni i da ono što je za nekog idealno za drugog je daleko od željenog.

Ipak, kilogrami nam mogu okvirno reći da li smo u dobroj formi ili ipak treba da pripazimo kako se hranimo i vodimo li zdrav život.

Zato u tabeli pronađite svoju idealnu težinu koju smo izračunali u odnosu na građu i visinu.

printscreen

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading