Koža

Za osobe sklone celulitu: Četiri namirnice koje su vam zabranjene

Autor:

28.01.2023 16:00

Foto: Photo by Daria Liudnaya from Pexels

Foto: Photo by Daria Liudnaya from Pexels

Celulit stvaraju ove namirnice, izbegavajte ih u širokom lukuFizička aktivnost i masiranje i te kako doprinose uklanjanju celulita, ali bez zdrave ishrane, ništa nema efekta. Ako ste sklone celulitu, držite se podalje od ovih namirnica.

Sokovi

Godinama celulit postaje se izraženiji, zbog toga što vaše telo, kako godine prolaze, proizvodi manje kolagena pa napetost kože popušta. Ovaj proces starenja kože se ne može zaustaviti - ali se može prolongirati. Razni gazirani, a često i negazirani, voćni sokovi sadrže puno šećera i veštačkih sastojaka, pa brzo smanjuju napetost kože.

Pica

Osim lošeg genetskog nasleđa, loša cirkulacija takođe može učestvovati u nastanku celulita. Jedna pica vas uvek usreći, ali ne treba zaboraviti i na posledice konzumiranja. Velika količina masnoće i belog brašna u kombinaciji su otrov za cirkulaciju.

Pročitajte Ne odustajte - Ovo je najbolji način da smršate posle 40. godine

Photo by Engin Akyurt from Pexels

 

Preliv od soje

Nakon što ste pojeli nešto slano, već se oko stomaka i nadlaktici vide posledice. Nije ni čudo – jer so za sebe veže vodu – a višak vode se vidi na problematičnim zonama, pogoršavajući celulit.

Beli hleb

Ako želite da se rešite celulita, pozdravite se sa belim hlebom. Za razliku od raženog ili pirinčanog brašna – beli hleb povećava nivo insulina i nosi „prazne kalorije“ koje podstiču nastajanje masnih stanica koje se talože na nadlaktici.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading