Marina Matijević

Voditeljka Marina Matijević ovim načinom ishrane postigla je vrhunske rezultate, krvna slika koju bi svako poželeo

Autor:

14.01.2023 16:00

Foto: Jelena Jovanov

Foto: Jelena Jovanov

Marina Matijević otkrila tajnu zbog izgleda, za sve je zaslužan ovaj režim ishraneVoditeljka TV Prva i loto devojka Marina Matijević (35) unela je značajne promene u svoj način ishrane, što je donelo pozitivne rezultate zahvaljujući kojima se oseća bolje, a uspela je i da reši jedan zdravstveni problem.

Pročitajte Ćutala je i verovala da nije strašno - Seka veoma loše, bolest je jaka, otkazala nastup za doček (video)

- Tokom pandemije dobila sam oko četiri kilograma, koja se zbog moje visine i nisu primećivala, ali meni su smetala. Iz tog razloga, kao i činjenice da skoro ceo život imam problema sa manjkom gvožđa u krvi, odlučila sam da preduzmem određene korake kako bih to stanje popravila. Prvo sam prestala da jedem beli hleb. Kupujem u pekari u komšiluku čist ražani, ili pravim sama jedan od heljdinog, speltinog i ražanog brašna u koji ponekad dodam lan ili kim. Oba su izdašna i nedeljno su mi obično dovoljna dva.

Jutra započnjem čašicom čistog soka od aronije, jer je dobar za krvnu sliku, i u ishranu sam uvrstila suvo grožđe i zelenu salatu. Dobro bi bilo da se na mom stolu nađe i cvekla, ali zaista nisam njen ljubitelj. Krvna slika mi se već popravila. Izgubila sam i tih nekoliko kilograma viška, a što je najvažnije, osećam se bolje - rekla je Marina u intervjuu za magazin Gloria

Jelena Jovanov

 

Marina Matijević ima poseban termin za slatkiše

Popularna voditeljka tu se nije zaustavila, već je uvela i novi ritam uzimanja obroka kojeg se pridržava i ne stvara sebi grižu savesti kada napravi neki izuzetak.

- U skladu sa svojim afintetima i savetima ljudi koji se u to bolje razumeju, osmislila sam raspored unošenja namirnica koje mi odgovaraju. Ujutro posle soka od aronije odmah doručkujem. Obično je to oko devet. Potom popijem kafu, a pošto volim onu sa šećerom, nemam krizu za slatkim. Ručam na poslu oko jedan sat i onda sledi druga kafa. Nekad ponesem ručak od kuće, a nekada nešto naručim ili odem u restoran.

Poslepodne je rezervisano za slatkiše. Njih se nikada ne bih odrekla. Volim ih sve. Posebno tri leće i tiramisu. To je moja slatka užina uz koju rado uzmem i voće, koje obožavam. Uveče jedem samo tunjevinu sa zelenom salatom, piletinu ili ćuretinu sa mladim sirom, bez hleba. Desi se povremeno, možda zbog te slatke užine, da uveče nisam gladna, pa i ne večeram. Nikada noću ne ustajem u potrazi za hranom. Toliko sam se navikla na ovaj ritam da mislim kako mi ne bi ni prijalo da jedem pred spavanje. To nisam očekivala, ali vidim da mi je san lepši i da se sutradan budim sveža i odmorna. Osećam da imam više energije za sve što radim.

Pročitajte Voditeljka Marina Matijević posetila zelenu metropolu evrope - u Hamburgu su najbolji hamburgeri! (foto)

Jelena Jovanov

 

Marina ne krije da voli da joj je kuhinja uvek sređena.

- Važno mi je da je u celom stanu sve na svom mestu, a u kuhinji posebno. Ne mogu ni da zamislim da, recimo, odem na spavanje i ostavim za sobom prljave sudove, čak ni jednu čašu, sve mora da bude pod konac. Kada je u kuhinji sve uredno i lepo, lepša se i jela spremaju.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading