Nega kose

Kosa vam se zimi veoma masti, krivite kapu, ali u stvari ovde grešite

Autor:

21.01.2023 16:00

Foto: Taisiia Stupak Unspash

Foto: Taisiia Stupak Unspash

Nega kose zimi ništa nije manje zahtevna nego leti, evo koliko često je treba prati u najhladnijem periodu godine



Kosa se zimi zbog suvog vazduha i pregrejanih prostorija brže masti. Tome pogoduje i nošenje kapa i šešira, a situaciju dodatno pogoršava i ukoliko je farbate, stalno fenirate ili ispravljate uz pomoć prese. Često pranje može napraviti više štete nego koristi kod različitih tipova kose, jer je reaguju isto, bez obzira na to koliko vodite računa o tome da koristite odgovarajuće šampone, balzame i preparate za negu. Koliko često treba prati kosu zimi pitanje je koje muči sve žene, bez obzira na to kakav tip kose imaju.

Pročitajte Zaboravićete na suvu kosu - Žene su poludele za ovom maskom, sastojke već imate kod kuće

Kyle Smit Unsplash

 

Tanku i ravnu kosu je najteže održavati čistom, jer se na njoj masnoća najviše primećuje. Ipak, ne bi je trebalo prati svakodnevno, jer može dodatno da se ošteti. Umesto toga, koristite šampon za suvo pranje, ili jednostavno dodajte na koren bebi puder, koji će pokupiti višak masnoće. Gusta kosa je lakša za održavanje, s obzirom na to da se masnoća mnogo manje primećuje, dovoljno je pranje jednom do dva puta tokom nedelje, baš kao i kovrdžave kose

Mnoge žene imaju problem sa masnom kosom, pa je peru svakodnevno, ali ne bi trebalo, pošto će se tako samo dodatno mastiti. Bolje rezultate postići ćete ukoliko je perete svakog drugog ili trećeg dana, a u međuvremenu koristite šampone za suvo pranje. Oštećenu kosu od farbanja i svakodnevnog feniranja tretirajte odgovarajućim preparatima, kao i blagim šamponima, a bar jednom do dva puta nedeljno napravite i pakovanje, koje će je dodatno nahraniti. 

Vinicus Amnx Amano Unsplash

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading