Koliko je kolagen potreban vašem organizmu?

Autor: Vanja Vladičić

02.11.2020 09:38

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:PromoKolagen se nalazi u mišićima, kostima, koži, tetivama, ali i u krvnim sudovima i najbrojniji je protein u našem telu, a koristi nam i kao lepak za zglobove. Da li ste ovo znali?

Važna je i činjenica da kolagen podstiče i održava mladalački izgled, dajući koži elastičnost, hidriranost i sjaj koji je naročito bitan ženama. Vreme je da saznate više o tečnom Kolagen shotu i zašto je potrebno da počnete da ga konzumirate.

Ovo je priča o kolagenu i rezultatima na vaše borice

Ako još uvek niste čuli za Kolagen shot vreme je da upoznate ovaj anti-age proizvod koji ima savršene sastojke i koji može da ublaži borice. Reč je o tečnom koncentrovanom anti-aging dodatku ishrani, ribljem kolagenu s dodatkom MSM-a, vitamina C, cinka,  hijaluronske kiseline, vitamina B6, E i biotina. Sve ovo spada u dnevnu beauty rutinu, bez koje se ne može zamisliti dan, odnosno bez čega se ne započinje dan

A šta je kolagen?

Kolagen je protein koji je glavni sastojak donjeg sloja kože i zaslužan je za elastičnost i čvrstinu kao i za bolju, kvaliteniju i sjajniju kosu i nokte. Vremenom se proizvodnja kolagena u našem telu smanjuje i potrebno je da ga u organizam unosimo u tečnom stanju kako bi rezutat bio bolji.

Šta je Kolagen shot?

Kolagen shot u svom sastavu ima MSM, hijaluronsku kiselinu, vitamine i cink. Njegova prednost je što sadrži riblji kolagen koji je najčvršći i najsigurniji oblik kolagena i koji se koristi u medicinske svrhe i spada u kolagen tipa 1. Njegova prednost je tečno stanje koje ima do 10 puta bolju apsorpciju nego drugi kolageni u prahu ili tabletama. MSM nazivaju i mineralom lepote, a zapravo je reč o organskom sumporu koje telo apsorbuje i koristi za mnogobrojne procese u telu i stimuliše produkciju kolagena i keratina koji su važni za očuvanje mladalačkog izgleda kože, zdrave kose i jakih noktiju kome doprinose biotin i cink. Konzumirajući Kolagen shot svakoga dana unosi se u organizam dovoljna količina vitamina C koja apsorbuje MSM. S druge strane, vitamin E ima ulogu kod zaštite od oksidativnog stresa. Ujedinjeni vitamini pomažu u normalnoj funciji imunološkog sistema, kao i u otklanjanju umora i iscprenosti.

A ostali pozitivni uticaji?

Kolagen poboljšava zdravlje jetre, ubrzava metabolizam, smanjuje bolove u zglobovima, pospešuje zdravlje kardiovaskularnog sistema, ali i smanjuje vidljivost celulita. Stručnjaci kažu da je dobar kao prevencija protiv gripa, jer pomaže u smanjenju upala i doprinosi optimalnom zdravlju creva i probavnog sistema. Spavajte, hranite se zdravo, budite fizički aktivni, naučite da se nosite sa stresom, čitajte, smejte se i naravno, za dobro jutro i svaki blistav dan više saznajte o proizvodu Kolagen shot na www.collagenshot.rs. Učinite da vaš organizam kaže hvala svakoga dana za sve što uradite za njega, jer će to zapatiti i vratiti zdravljem i lepotom u zrelim godinama.

Šta je još potrebno da znate o MSM?

Metilsulfonilmetan ili organski sumpor (MSM) je noviji dodatak prehrani koji osim estetskih uticaja na lepotu ima i protuupalno dejstvo. Sumpor je odmah nakon kalcijuma i fosfora, treći najzastupljeniji mineral u našem organizmu i potreban mineral za proizvodnju kolagena. Mnogobrojna istraživanja potvrđuju da sumpor sadrži MSM i da može da pomogne kod problema s kožom (ekcemi, rozacea, akne, dermatitis). Važno je znati da povećava gipkost zglobova, pomaže kod smanjenja oteklina i upala koje su često prisutne kod reume, artritisa, reumatoidnog artritisa i osteoporoze. Ima dejstvo kod probavnog trakta, a pomaže i kod izlučivanja teških metala iz organizma. Pročitajte testemonijale na Instagram profilu @gaianaturelle_adria. Multifuncionalnost u jednoj dozi Kolagen shota svakoga dana na duge staze.