Goca Tržan: Kako sam postala arhitekta za lice


Pošto je deo stana pretvorila u šminkernicu gde snima tutorijale u kojima savetuje dame kako da koriste tečni puder i maskaru, pevačica Goca Tržan namerava da otvori mejkap studio

Ljubav Goce Tržan (44) prema šminkanju odavno je prevazišla klasičnu žensku zaljubljenost u mejkap proizvode. Ne samo što šminka sebe za sve nastupe i gostovanja na televizijama, kao i svoje prijateljice, već i na svom youtube kanalu savetuje pripadnice lepšeg pola kako da se našminkaju u svakoj prilici. Poslednjih meseci sve češće razmišlja da pokrene školu šminkanja.

Volim šminku i ta naša ljubav traje oko 30 godina, od moje 15-16. godine. Kad sam počinjala, nije postojao toliki izbor mejkap proizvoda kao danas, niti ste mogli da učite gledajući tutorijale na internetu. Sve što znam o šminkanju naučila sam sama. I odmah se videlo da će od mene biti nešto jer sam za veliku maturu našminkala većinu drugarica iz odeljenja. Kad sam završila srednju školu i posle dve godine počela da se bavim muzikom, sama sam se šminkala za nastupe, gostovanja i snimanje spotova.

Devedesetih godina je bilo teško nabaviti mejkap proizvode, ali Goca se dovijala na sve moguće načine.

Šminka je bila švercovana i prodavana na haubama automobila na Bulevaru kralja Aleksandra i na pijacama. S vremenom je izbor postajao veći, pa sam i ja u šminkanju postajala bolja. Shvatila sam šta sve mogu sa mejkapom kad sam počela da odlazim u inostranstvo i kupujem kvalitetne proizvode, s kojima sam mogla da radim nezamislive stvari.

Njena šminka odavno više ne može da stane u kofer, kamoli u neseser, pa je bila prinuđena da za nju oslobodi mesto u stanu.

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/ Jelena Milinčić
Foto: Gordana Jatić
Podelite sa prijateljima:
Tagovi