Tamara Aleksić: Priča "Santa Maria della Salute" je najdublja intimna drama koju čovek može da doživi

Autor:

21.12.2016 11:28

Foto:

Foto:



Melodramu "Santa Maria della Salute", novi film reditelja i scenariste Zdravka Šotre, posvećenu velikom pesniku Lazi Kostiću i njegovoj neostvarenoj ljubavi sa Lenkom Dunđerski, prikazan je sinoć u Sava centru.

Kao što smo i očekivali: Film “Santa Maria della Salute” pobrao sve ovacije

U ispovesti o najbolnijoj srpskoj ljubavnoj priči, lik Lenke koja je očarala pesnika igra Tamara Aleksić. Prve čestitke za preciznu, svedenu, i vrlo ubedljivu igru, mlada glumica dobila je već na novinarskoj projekciji filma. Taj uspeh utoliko je značajniji što je lik Lenke i prva glavna uloga u njenoj karijeri.

- Za mene je velika čast što sam bila deo ovako velike priče, kao što je film o Lazi Kostiću, a posebna čast je igrati Lenku - rekla je Tamara Aleksić, koja je na filmu debitovala upravo kod reditelja Zdravka Šotre, u komediji "Šešir profesora Koste Vujića".

Da li ste imali tremu?

- Bila sam svesna, naravno, koliko je veliki i važan taj zadatak, ali nisam stigla da imam tremu, jer sam od svih glumačkih majstora koje je Šotra okupio imala podršku. U filmu i u seriji koja će se emitovati iduće godine, igra sto sedamdeset glumaca. Nije tu samo njihov talenat, nego i to što su oni dobri ljudi, koji te čuvaju, pričaju s tobom, pomažu. Onda osetiš kako je vreme proletelo, kako nisi stigao da se uplašiš, jer smo i te kako radili, svi smo se "pokidali" ta tri meseca snimanja.

Kratki uvid u najveću srpsku ljubavnu priču (video)

Šta je najuzbudljivije u liku Lenke?

- Kad je ta ljubav počela, Laza je imao pedeset, a Lenka dvadeset godina. Ona je ranije, još kao devojčica, slušala priče o neobičnom, divnom pesniku, upoznajući se sa njim kroz njegovu poeziju koja je nju opčinila. Iz opčinjenosti i nemira stvorila se ljubav, i meni je najdirljivija njena upornost. Hrabrost i odlučnost da istraje u svojoj ljubavi. Lenka je bila učena devojka, sa mnogo talenata, ozbiljna, dobra, ali i duhovita, optimistična, iako je u nekim razmišljanjima možda bila prestroga prema samoj sebi. Najviše se, ipak, divim njenoj hrabrosti, i nadam se da ću dobiti bar delić te njene snage.

Koliko je danas važno da vidimo tu priču o Lazi Kostiću?

- U ljubavi moraš da budeš čist, a to su Lenka i Laza Kostić bili, zato su njihova osećanja bila toliko jaka. Njegova "Santa Maria della Salute" je više od pesme, to je najdublja intimna drama koju čovek može da doživi.

ČESTITOST

Danas je malo ljudi, poput Laze i Lenke i zato je važno da vidimo tu priču koja nas podseća i šta su čestitost, strast i dostojanstvo, i zašto je sve što nam treba u životu ipak samo ljubav.

Komentari. (0)

Loading