Otvorena nova sezona u Zvezdara teatru: "Osama" privukla mnoga poznata imena (foto)

Autor:

09.10.2018 15:44

Foto:

Foto:



Predstavom "Osama-Kasaba u Njujorku" nastaloj po romanu Vladimira Kecmanovića, a s rediteljskim potpisom Darka Bajića sinoć je svečano otvorena nova pozorišna sezona u Zvezdara teatru.

Otvaranje sezone jednog od najznačajnijih pozorišta na našim prostorima privukla je veliku pažnju kulturne javnosti, a u publici su se našli Vladimir Kecmanović, Renata Ulmanski, Darko Bajić, Aida Ćorović, Aleksandar Radojičić, Slavimir Stojanović ...

 

Predstava u dramatizaciji Darka Bajića i Koste Peševskog premijerno je izvedena 4.aprila, na Dan studenata, što je zanimljivo jer ekipu predstave čine mladi glumci, od kojih je većina još uvek na akademiji.

Iva Ilinčić, Jovan Jovanović i Amar Ćorović su kolege sa klase. Studenti su četvrte godine glume na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta.

U razigranoj priči Pripovedača, koga tumači glumac Andrija Kuzmanović, predstava povezuje period pre i posle rata u Jugoslaviji, prikazujući na taj način posledice koje je rat naneo onima koji su mu se van svoje volje našli na putu.

Osim Kuzmanovića koga je domaća publika zavolela pre svega u hit seriji "Senke nad Balkanom" uz studente fakulteta dramskih umetnosti koji tek grade pozorišne karijere, na sceni je i Branko Janković, jedan od omiljenih glumaca iz popularne "Vojne akademije".

"Osama-Kasaba u Njujorku" na repertoaru Zvezdara teatra je još dva puta ovog meseca - 15. i 20. oktobra, a na istoj sceni 16. oktobra beogradskoj publici predstaviće se zagrebačko Satirično kazalište "Kerempuh" sa predstavom "Ustav Republike Hrvatske".