Od Sirana do Staljina: Žerar Depardje u ulozi sovjetskog diktatora

Autor:

14.11.2016 13:09

Foto:

Foto:



Film po nazivu "Staljinova Sofa" premijerno je prikazan poslednjeg dana filmskog festivala u portugalskom gradu Estorilu (LEFFEST).

Režiserka ovog filma je čuvena francuska glumica Fani Ardan, kojoj je ovo treći rediteljski angažman. Film je adaptacija romana iz 2013. godine - "Staljinova sofa", a koji govori o mladom umetniku koji dobija zadatak da napravi spomenik Staljinu.

Naslovnu ulogu, čuvenog sovjetskog predsednika Josifa Staljina tumači francuski glumac Žerar Depardje.

Film, koji je snimljen u Portugalu, prikazuje bivšeg lidera Sovjetskog Saveza u poznim godinama kako želi da se odmori u svojoj tajnoj rezidenciji s ljubavnicom Lidijom, koju igra Emanuel Senje.

- Želela sam film u kojem će glumiti Depardje - rekla je Fani Ardan pre projekcije filma i dodala da jedino Depardje može da glumi tako veliki lik kao što je Staljin, a prenosi Beta.

Šezdesetosmogodišnji glumac Depardje, kojem je ruski lider Vladimir Putin dao rusko državljanstvo, jedan je od najuspešnijih francuskih glumaca, poznat po mnogobrojnim ulogama u filmovima kao što su "Sirano de Beržerak", "Jadnici", "Žan de Floret", a najpoznatiji po romantičnoj komediji "Zelena karta".

- Ono što mi se sviđa u filmu jeste to što je Staljin prikazan u ljudskom svetlu koji ne razume strah koji je sam izazvao - rekao je Depardje.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading