Neodoljivo remek-delo britanske sitkom istorije: Prodata "Posrnula Madona" iz kultne serije "Alo, alo"

Autor:

03.12.2018 15:53

Foto:

Foto:



Portret "Posrnula Madona" iz kultne serije "Alo, alo" prodat je za 15.000 funti na aukciji, a kupac je iz Nuviona u Francuskoj, gde se serija navodno i odigravala. "Posrnula Madona sa velikim sikama" umetnika Van Klompa, bila je prepoznatljiva šala u popularnoj seriji koju su gledaoci obožavali i u Srbiji, a koja je trajala između 1982. i 1992. godine.

Živeo je u svom malom svetu: Tužna priča o Reneu iz serije “Alo, alo”

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Mirror (@dailymirror) дана 23. Јан 2017. у 7:52 PST

Slika je prethodno prodata 2007. godine za 4.000 funti privatnom kupcu. Endi Stiv, koji je prodao sliku na aukciji, rekao je da je najnoviji kupac iz Nuviona u Francuskoj, gde se serija navodno i odigrala, tako da slika "odlazi kući", preneo je BBC na srpskom.

Neprocenjivo i neodoljivo remek-delo je bilo prikazano u gotovo svakoj epizodi omiljenog sitkoma. Kradeno i vraćeno toliko puta, umetničko delo su Francuzi u hiljadama epizoda skrivali na najrazličitijim mestima - među kobasicama, u pantalonama, ali i iza pozlaćenog rama koji je bio poklon Adolfu Hitleru.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kochamy telewizję! ?? (@tvdzis.pl) дана 27. Мар 2018. у 9:04 PDT

Slika se smatra važnim delom britanske sitkom istorije, a samo je jedna od nekoliko kopija koje su preživele svih devet sezona serije. Serija se navodno odigrava u jednom kafiću u Nuvionu u Francuskoj tokom Drugog svetskog rata. "Alo, alo" se na duhovit način bavi Gestapoom, Francuskim pokretom otpora, ali i Britanacima.