Miloš Biković o Puškinovoj medalji: Jedan sam od najmlađih koji su dobili tu nagradu

Autor:

23.10.2018 16:41

Foto:

Foto:



Sve je počelo sa filmom „Sunčanica“ Nikite Mihalkova, a epilog će dobiti 4. novembra u Kremlju. Tog dana predsednik Rusije Vladimir Putin uručiće Puškinovu medalju Milošu Bikoviću. Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, srpski glumac govorio je o tom odlikovanju, filmu „Južni vetar“ i njegovoj današnjoj premijeri.

Putin odlikuje srpskog glumca: Miloš Biković nagrađen Medaljom Puškina

Vest o tome da mu je dodeljeno najviše rusko državno odlikovanje iz oblasti kulture, Puškinovu medalju, te da će mu je uručiti ruski predsednik, iznenadila je Miloša Bikovića.

- Prvi utisak je šok i iznenađenje. Nisam očekivao jer sam, ako ne najmlađi, jedan od najmlađih ljudi koji su dobili tu nagradu. To je jedna od dve takve nagrade koje se u Rusiji dodeljuju - objasnio je glumac.

Miloš Biković: Ne volim da govorim o sebi u trećem licu

Govoreći o svom uspehu u ruskoj kinematografiji, Biković je kao moguće razloge naveo slične mentalitete, ali i humor koji neguju ruski i srpski narod.

Miloš Biković: Pokeraš na putu do slave

Najavljujući film "Južni vetar", čija premijera je večeras u Beogradu, srpski umetnik ocenio je da pred publiku stiže hit, odnosno odlično ostvarenje u kojem i on i Dragan Bjelogrlić igraju „loše momke“, kao i da su svi članovi glumačke ekipe ostvarili odlične uloge.

Maja Gašić

Autor