Koju pozorišnu publiku Sergej Trifunović smatra najgorom

Autor:

18.10.2016 19:26

Foto:

Foto:



Da je posao glumaca ispunjen neizvesnošću i da je glumački hleb, hleb sa sedam kora, često čujemo od onih koji imaju tu čast da se ovom profesijom bave.  Ipak, pozorište u odnosu na filmsku umetnost ima posebnu draž ali i težinu i odgovornost.

Još sredinom 19. veka Beograđani su uživali u predstavama koje su izvođene u magacinu carinarnice, na prostoru današnje Savamale.  U predstavama se uživa i dan danas, samo što nije baš sva publika ona koja je dostojna pozorišta, tvrdi proslavljeni glumac Sergej Trifunović.

Naime, Sergej Trifunović zajedno sa Vojom Brajovićem igra u predstavi "Voz" koja je jako teška i angažovana, a specifična je po tome što su svetla  tokom cele predstave upaljena, pa uspešnost izvođenja mnogo zavisi i od publike. Sergej se povodom 50. izvođenja predstave u Zvezdara teatru osvrnuo upravo na one ljude koji dolaze da uživaju u umetnosti.

-Vrlo je bitno ko je publika. Pitanje je kućnog vaspitanja i svesti u prostoru to što neka žena u publici pokušava da otvori kesu čipsa i ne shvata koliko to šušti i koliko to nije u redu. Dosta je ljudi koji nemaju tu vrstu svesti. Oni su došli da gledaju neku komediju za koju su nabavili karte i to je u suštini teška situacija - rekao je glumac u emisji  "Bulevar B92".

A photo posted by R.I. (@darabeg) on May 28, 2016 at 2:08am PDT


U predstavi se pojavljuju samo dva lika Crni i Beli. Van scene, a pre nego što započne sama predstava, Crni spasava Belog da se ne baci pod voz i odvodi ga u svoj stan gde se i cela akcija odigrava. Crni je bivši osuđenik i hrišćanin dok je Beli ateista i profesor. Oni raspravljaju o ljudskoj patnji, o tome zašto i da li treba živeti, o razlozima zašto je Crni pokušao samoubistvo. Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, ona publiku podstiče da i sama razmišlja, da bude aktivan učesnik, da dođe do svojih odgovora.

Komentari. (0)

Loading