Sestrinska ljubav

Ana i Borka Tomović: Biti tetka je najbolja uloga na svetu

Autor:

10.05.2022 12:45

Foto:

Foto:

Sestre Tomović, Ana i Borka u intervjuu za Gloriju govorile su o svom odnosu, međusobnoj podršci i vaspitavanju dece



Iako su tokom odrastanja imale različita interesovanja i afinitete, sestre Tomović, rediteljka Ana (42) i glumica Borka (38), izabrale su umetničke pozive koji, uprkos brojnim izazovima, zadovoljavaju njihove senzibilitete. Sazrevajući, stvorile su odnos ispunjen ljubavlju i poštovanjem i jedna drugoj danas pružaju snažan oslonac u svim olujama koje život nosi.

Pročitajte i: Ana Tomović otvoreno - O dobroti, receptu za brz oporavak, ljubavi i zašto ne može da mrdne bez sestre Borke

Ana-Marija Jovanović

 

- Od momenta kad je Borka upisala studije glume, postale smo bliske, ne samo kao sestre nego i kao saradnice - kaže Ana. - Njeno mišljenje mi baš mnogo znači i jedno vreme pitala sam je baš za sve. Inače nisam bila za to da Borka konkuriše na glumi, bojala sam se da li će uspeti da položi prijemni i verovala da će se veoma razočarati ako ne bude prošla. Ali kada je ušla u uži krug, svima u porodici su porasla očekivanja, i naravno da smo se radovali kada se upisala. Za razliku od nje, ja nisam želela da budem na sceni nego iza nje, tamo mi je uvek uzbudljivije.

Borka otkriva da fakultet verovatno ne bi uspela da završi da nije bilo Ane, pošto je mnogo puta bila na ivici da odustane.

- Imala sam krize i Anina podrška u tim periodima bila mi je dragocena, činilo mi se da jedino ona može to da razume. Mnogo mi je pomagala, sećam se da se jednom vratila s nekog putovanja po Nemačkoj da bude uz mene. Bodrila me da izdržim različite unutrašnje lomove koji su neminovni na studijama takvog umetničkog fakulteta. Mogla je da me podrži i ohrabri, kaže mi da je sve to normalno i uobičajeno, jer je već imala iskustva.

Ana-Marija Jovanović

 

Ana je s vremenom stekla reputaciju zahtevnog reditelja jer visoko postavlja lestvicu i sebe u svakom projektu daje 110 odsto, a isto zahteva i od saradnika. Borka je godinama priželjkivala da radi sa njom.

- Ana odlično zna šta želi, mislim da je glumci izuzetno vole i jedva sam čekala da dobijem šansu da radimo zajedno jer je beskrajno posvećena svojoj profesiji. Prilika nam se ukazala samo jednom, u komadu “Kralj komedije” u mom matičnom teatru “Boško Buha”, igrala sam potpunu ludaču, nikad ranije nisam glumila ništa slično. S obzirom na to da me Ana i privatno odlično poznaje, bilo je vrlo zabavno.

Pošto je Ana prva dobila decu, sina Vida (11) i ćerku Nađu (7), Borka već ima jako dug staž kao tetka. Njena sestra tvrdi da je u toj ulozi najbolja na svetu.

- Tetka je pravi laf, veoma je posvećena i potpuno netipična. Moja deca stvarno imaju sreće što im je baš ona tetka. U stanju je da vas iznenadi raznim neobičnim stvarima. Jednom sam sa Vidom putovala za Pariz i nije mi bilo ni na kraj pameti da ga odvedem uz Diznilend, ali je Borka insistirala i omogućila nam da ga posetimo, sve je organizovala onlajn. Uvek se potrudi da nas “gurne” u nekom neuobičajenom pravcu, na način koji je deci inspirativan i zabavan.

Ceo intervju pročitatije u novom broju Glorije!

Komentari. (0)

Loading