Zaposleni u Majkrsoftu progovorili o ljubavnim aferama Bila Gejtsa

Autor:

15.06.2021 15:00

Foto:

Foto:

Američki milijarder i osnivač kompanije "Majkrosoft", Bil Gejts, ponovo se našao u srcu skandala nakon što su nekadašnji radnici u njegovoj korporaciji za magazin Veniti fer otkrili na koji je način varao svoju suprugu Melindu



Američki magazin Veniti fer objavio je nekoliko svedočenja ljudi koji su nekada radili za kompaniju "Majkrosoft", milijardera Bila Gejtsa, a po kojima je on imao razvijenu čitavu strategiju viđanja sa ljubavnicima dok je bio u braku sa suprugom Melindom, što se na kraju, ove godine u februaru, završilo slomom njihovog 27 godina dugog braka.

Pročitajte i Dženifer Gejts - Najbogatiji džokej na svetu ima sjajnu podršku (foto)

Photo by Jamie McCarthy/Getty Images for Bill & Melinda Gates Foundation

 

Bivši zaposleni u "Majkrosoftu" su ispričali kako je njihov šef na posao dolazio u mercedesu, a zatim odlazio u smeđe-zlatnom poršeu koji bi mu dovezao asistent i to na, kako su tvrdili, nenajavljene sastanke.

- Pretpostavljali smo da to radi kad ide da se nađe s drugim ženama. Znao sam i da često ide na neke sastanke koji nisu bili navedeni u njegovom kalendaru - rekao je jedan radnik "Majkrosofta" za Veniti Fer, koji je želeo da ostane anoniman.

Kako je ispričao, svi zaposleni su morali da potpišu ugovore o tajnosti prema kojima im je bilo zabranjeno da govore o Gejtsovom načinu upravljanja kompanijom, prenosi Republika.

Pročitajte i Kad ti je tata milijarder - Bil Gejts kupio ćerki poklon od 16 miliona dolara

Photo by Scott Olson Getty Images

 

Izvori su otkrili i da je neko iz Melindinog kruga sarađivao s privatnim istražiteljem što je na kraju i dovelo do podnošenja zahteva za razvod, piše Blic. Otkrića privatnog istražitelja bi navodno trebalo da budu uključena i u brakorazvodnu parnicu, međutim, Gejtsovi portparoli su odbacili te navode.

Podsetimo, u maju je Njujork tajms izvestio da se Gejts često udvarao ženama koje su radile za njega dok je bio predsednik "Majkrosofta". Jednoj je navodno poslao mejl s pozivom na večeru, dok je drugu na susret navodno pozvao dok su bili zajedno na službenom putu. Nekoliko sadašnjih i bivših zaposlenih za Tajms su tad otkrili kako su ti incidenti doveli do stvaranja neugodnog radnog okruženja, a Gejtsov lični život je postao meta tračeva među zaposlenima.

Zbog svega toga je 2019. upravni odbor "Majkrosofta" otvorio istragu o Gejstovom ponašanju, nakon čega je on istupio iz odbora, a firma unajmila advokatsko društvo da ispita navode.

Pročitajte i Ljubav i logika - Bil Gejts o vaspitanju dece, supruzi i samokontroli

Instagram

 

- Njegova odluka o odlasku iz upravnog odbora nema nikakve veze s tom aferom - rekla je tada milijarderova portparolka, dok je Gejts odluku opisao kao "nepromišljenu i deo prošlosti".

Bil i Melinda Gejts su u braku bili 27 godina. Upoznali su se krajem 1980-ih kada se Melinda pridružila Bilovoj firmi "Majkrosoft", a venčali su se 1994. godine. Imaju troje dece.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Lucky

16.06.2021 17:23

Covek ima sve! Moze sve! Ono sto svakom treba je ljubav,to ne moze da kupi ali,moze da kupi lazni osecaj ljubavi. On to i radi ,sta je tu lose. Ne siluje ,ne ptimorava ,ponudi ko uzme uzme ,to je ok.Od uvek je toga bilo