Stihovi Džonija Štulića kao inspiracija: Milorad Milinković snima "Patuljke sa naslovnih strana"

Autor: Svetlana Stojaković

14.07.2017 22:19

Foto:Gordan Kičić tumači glavnog junaka Nikolu, vodeću zvezdu rijaliti programa “Tri minuta slave” čija se popularnost zasniva na vređanju kandidata. Njegov život počinje da se menja kada smišlja kako da od mlade devojke napravi zvezdu i smešta joj skrivenu kameru koja se otima kontroli...

Gordan Kičić: Kako sam morao da zaslužim poverenje Nikole Simića

Ovo je siže novog filma reditelja i scenariste Milorada MilinkovićaPatuljci sa naslovnih strana”, čije je snimanje počelo pre nekoliko dana.

- Prva verzija ovog teksta stara je već šest-sedam godina, tako da više ne mogu ni da se setim koja je konkretno bila inspiracija. Generalno, vreme u kojem živimo i kako bi moglo da izgleda za par godina, dokle sve to može da ode - kaže za "Blic" Milorad Milinković.

U suštini, objašnjava reditelj, to je intimna priča o čoveku koji je krenuo u šou-biznis i estradu. A onda počinje da se bavi rijalitijima i vremenom se i njegov život pretvara u jedan veliki rijaliti šou: počinju da se brišu granice između onoga šta je stvarno, i onoga šta je televizija.

Naslov je preuzet iz pesme Džonija ŠtulićaRavno do dna”.

- Radi se o javnim moralnim patuljcima koji su po naslovnim stranama. Pogledajte časopise i šta se tamo dešava i sve će vam biti jasno. I sam glavni junak kaže za sebe u jednom trenutku da je postao moralni patuljak pošto se ne skida s naslovnih strana - priča Milinković.

Jelena Đukić i Milorad Milinković: Ako nema drame i sukoba, nije zabavno

Gde biste žanrovski svrstali film?

- Crna komedija, nadam se, poput mojih prethodnih filmova "Čitulja za Eskobara" i "Mrtav ‘ladan”" Kao što ni oni nisu bili nikakva kritika društva, a opet ga prikazuju onakvim kakvo jeste, tako ni ovo nije kritika, već se samo bavi intimnim pričama ljudi. Mene zanima čovek, pre svega, i njegove lične stvari. Ja se bavim režijom, a ne ispravljanjem društvenih nepravdi. Prosto ne umem, ne znam to da radim.