Dragana Kosjerina: Ekspert za improvizaciju

Autor: Goran Anicic

06.10.2015 12:49

Foto:

Foto:Poznato TV lice voli da eksperimentiše za šporetom, jer joj je spremanje hrane po receptima dosadno, i priznaje da na kuvanje ne bi gledala s osmehom kad bi joj to bila obaveza

Foto: Marina Lukić

Lepa voditeljka Radio-televizije Srbije Dragana Kosjerina odlično se snalazi na svim terenima. Prvo je to bio sportski, iz kog je lagano uplovila u zabavni, pa je tako prošle sezone vodila “Nedeljno popodne” nacionalnog javnog servisa. A vešto vlada situacijom i kad treba da se upusti u borbu sa šerpama i loncima, iako priznaje da to retko čini.
- Dobro se snalazim u kuhinji, prvenstveno zbog toga što volim da kuvam i što to radim još od srednje škole. Ipak, ne činim to redovno već s vremena na vreme i isključivo iz zadovoljstva. Srećna sam što je tako, jer da mi to predstavlja obavezu, verovatno ne bih sa osmehom gledala na šporet. Jedino pravilo kog se pridržavam je da nema pravila. Zato se prilikom spremanja jela ne držim recepata, jer mi je to dosadno i u tome ne vidim nikakav izazov, već uvek eksperimentišem. Zanimljivo je da nikada nisam učila da kuvam, nego sam kombinovala ono što sam videla da rade moje bake, mama i sestra. Sve što bih napravila bilo je pun pogodak.

Dragana priznaje da su joj najveći kritičari kad je hrana u pitanju prijatelji i dečko.
- Najčešće kuvam za momka Đorđa i sebe, a s vremena na vreme pripremim nešto i prijateljima. Umem da ih iznenadim tradicionalnim srpskim podvarkom, za koji sam pravi ekspert. Inače najviše volim italijansku kuhinju. Moj metabolizam se, za sada, dobro nosi sa njom. Kako bih napravila neki balans, jedem dosta salata.

Zbog prirode posla kojim se bavi često obeduje van kuće, te mesto za ručak bira u skladu sa obavezama.

- Postoji nekoliko restorana koje rado posećujem, ali onaj u RTS-u mi je, logično, najčešći izbor. Nemam poseban režim ishrane, ali trudim se da se zdravo hranim, zbog čega već godinama izbegavam pekare. Mišljenja sam da treba jesti sve što vam prija, ali u umerenim količinama. Ne dopadaju mi se nikakve radikalne dijete i izbacivanje velikog broja namirnica iz upotrebe. Uz vrlo malo truda i poštovanje osnovnih pravila možete se hraniti zdravo i osećati dobro.

Ipak, postoji nešto što ova lepa mlada devojka ne konzumira.
- Ne pijem sokove jer smatram da su isuviše veštački. Zato se trudim da unosim u organizam mnogo vode. U izuzetnim prilikama prija mi čaša vina.

Poznato TV lice kaže da je prerasla noćne izlaske i da sada radije uživa u dnevnim varijantama sa bliskim ljudima.
- Zadimljene prostorije u kojima imate malo mesta nikako mi ne prijaju, zbog čega se sa porodicom, momkom, prijateljima i kolegama družim u restoranima sa prijatnom atmosferom, gde možemo lepo da pričamo - zaključuje Dragana Kosjerina.

Šminka: Jelena Grbić Petrović / Mesto snimanja: Grand Casino Beograd

Tekst je originalno objavljen u štampanom izdanju magazina “Gloria” u broju 643.
Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading