Neda Ukraden

Samohrana majka, prirodna lepotica, uspešna pevačica, a evo šta je po obrazovanju Neda Ukraden

Autor:

30.04.2024 17:21

Foto: Petar Đorđević

Foto: Petar Đorđević

Obrazovanje Nede Ukraden zanima mnoge, evo za šta se pevačica školovala



Mužička zvezda, iskonska lepotica, brižna majka reči su kojima se najbolje može opisati Neda Ukraden.

Iako detalji njenog privatnog života često pune novinske stupce, obrazovanje Nede Ukraden doskoro je bilo poznato samo najbližim ljudima. 

Andreja Damnjanović

 

Na veliku scenu sada jedna od najtraženijih pevačica zakoračila je veoma mlada. Sa samo 17 godina snimila je prve pesme i postala slavna u celoj bivšoj Jugoslaviji.

Pročitajte Neda Ukraden otvorila dušu - Živi se i umire za ljubav

Bez obzira na enormnu popularnost, obrazovanje Nede Ukraden razvijalo se uporedo sa njenom karijerom. Najpre upisuje studije engleskog jezika, a potom donosi odluku da ostvari svoj veliki san. 

- Kad je došlo vreme da upišem fakultet, bila sam u strašnoj dilemi. Htela sam da upišem pravo, a moji su želeli da studiram medicinu.

Međutim, moje društvo je upisalo jezike, pa sam ja zbog njih odlučila da upišem engleski, a s druge strane, bila sam oduševljena anglosaksonskom književnošću, pesmama, piscima, Šekspirom pogotovo.

Otac mi je govorio: „Ti ćeš po podne i uveče da budeš pevačica, a šta ćeš da radiš pre podne? Od čega ćeš da živiš“.

Bili su razočarani što nisam učila za lekara, pogotovo moja baka, koja mi je govorila: „Šta će ti engleski, možeš da odeš u Englesku i tako naučiš jezik, a ne da studiraš“ - prisetila se svojevremeno Neda za „Kurir”.

Pročitajte Bolnu tajnu je dugo čuvala, Neda Ukraden otvorila dušu: Ja sam dobila dete, a on nekretninu

Da je obrazovanje Nede Ukraden na visokom nivou, svedoči i diploma Pravnog fakulteta. 

- Legle su mi studije prava, pa sam znala i po 17 sati da učim. Bila sam kampanjac jer nisam išla na predavanja, nego sam vanredno polagala.

Kad sam završila fakultet s visokim prosekom, ostavili su me na međunarodnom pravu da budem asistent.

Kad sam primala diplomu, rekla sam sebi: „Nedo, pa ti si stvarno čudo. Sad treba da okačiš mikrofon o klin i da lepo negde radiš kao ambasador”.

Nisam otišla u diplomatiju, ali jesam postala ambasador svoje zemlje zahvaljujući muzici koju pevam - zaključila je muzička zvezda. 

Komentari. (0)

Loading