Anica Dobra

Svoje platinastoplave kose Anica Dobra tada se odrekla zbog nje, svi su zanemeli kad su je videli

Autor:

20.03.2024 11:15

Foto: Zorana Mandic / ATAImages

Foto: Zorana Mandic / ATAImages

Kosa Anice Dobre decenijama je njen zaštitni znak



Otkad se pojavila na javnoj sceni, platinastoplava kosa Anice Dobre njen je zaštitni znak.

Međutim, malo ko se seća da se glumica zarad uloge u filmu nakratko prefarbala u tamniju nijansu.

Profimedia

 

Naime, atraktivna plavuša za kojom je uzdisala cela Jugoslavija je, osim po savršenom izgledu, poznata i po sjajno odigranim ulogama u filmovima „Balkan ekspres 2”, „Crni bombarder”, „Tito i ja”, „Klopka”...

Pročitajte Čarobni napitak Anice Dobre topi masne naslage, ublažava prehladu i stres

Međutim, zbog uloge u filmu „Ivkova slava” koji je radila sa čuvenim rediteljem Zdravkom Šotrom, Anica je odlučila da se odrekne svoje plave kose.

U ovom ostvarenju Anica igra Siku, udovicu sa ćerkom na koju je oko bacio Mita Krstić Kurjak. Upravo zbog ove uloge kosa Anice Dobre preko noći je postala tamna. 

Iako su mnogi komentarisali da je braon kosa Anice Dobre pun pogodak, te da glumica fenomenalno izgleda, ona se ubrzo nakon poslednje klape vratila u plavo. 

youtube printscreen

 

Podsećanja radi, film „Ivkova slava”, nastao po romanu Stevana Sremca, delom je rađen u starom delu Valjeva Tešnjaru, ali i u Beogradu i Pirotu.

Pročitajte Poznati biznismen i najbolji prijatelj Džeja Ramadanovskog - Ovaj markantni gospodin je muž Anice Dobre (foto)

Najveći deo filma je sniman u pirotskom muzeju Ponišavlje, čija je unutrašnjost u potpunosti zadržala duh druge polovine devetnaestog veka.

Svi likovi iz Ivkove slave su postojali u stvarnom životu, ali su nekima promenjena imena. Tako se u stvarnom životu gazda Ivko zvao Živko i slavio je Svetog Jovana a ne Đurđevdan oko koga se vrti radnja.

Komentari. (0)

Loading