Milica Milša

Godinama smo živeli u zabludi: Ovo je pravo ime Milice Milše

Autor:

05.01.2024 21:15

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Pravo ime Milice Milše mnogi nisu znali



Kada se kao devojčica pojavila u starim, jugoslovenskim filmovima, Milica Milša je neverovatnim talentom osvojila srca publike. 

Iako detalje privatnog života rado deli sa armijom fanova, malo ko zna koje je pravo ime Milice Milše. 

Ata Images

 

Kao dete uspešnih roditelja - akademika Antonija Isakovića i Leposave Milanin, književnika i arhitekte - glumica, koju ste obožavali u ulozi Ade Kanački, rođena je 20. maja 1968. godine.

Pročitajte Za godinu dana ko zna šta bi bilo - Milica Milša hitno operisana, njena poruka daleko se čuje

Međutim, kada bismo malo bolje pogledali njenu ličnu kartu, primetili bismo da je pravo ime Milice Milše potpuno drugačije od onog koje znamo. 

Naime, ona je rođena kao Isaković, udata je Jokanović, dok je Milša pseudonim nalik onom koji koriste filmske zvezde. Nije prezime već nadimak koji joj je dala majka.

- Mama je bila na poslovnom putu, na nekoj egzotičnoj destinaciji, gde je čula ženu kako svoje dete, koje je bilo slatko i simpatično, doziva tim imenom.

Pročitajte Žarko je obožava - Milica Milša podelila recept za čuvenu supu sa knedlama

- Ta scena joj je ostala u lepom sećanju i onda je, kada se vratila kući, počela tako da me zove i nadimak je ostao do danas - otkrila je Milša pre nekoliko godina za HELLO!.

Pravo ime Milice Milše prilagođeno je javnoj sceni i poslu kojim se bavi, ali ona nije jedina. 

Pojedine muzičke zvezde, na primer Lepa Brena, čije je pravo ime Fahreta Živojinović, ili Ana Bekuta, koja se zapravo zove Nada Polić, uradile su isto što i Milica Isaković Jokanović. 

Komentari. (0)

Loading