Džoni Dep

Veliki povratak Džonija Depa: Ovo se dugo čekalo

Autor:

29.08.2023 11:00

Foto: Promo

Foto: Promo

Film koji je svečano otvorio ovogodišnji filmski festival u Kanu, a u bioskopima u Francuskoj napravio u kratkom roku veliki uspeh gde ga je za samo dve nedelje prikazivanja pogledalo više od pola miliona gledalaca



Još samo dva dana i imaćemo priliku da Džonija Depa ponovo gledamo na velikom platnu.

Holivudski zavodnik se vraća u velikom stilu ulogom poznate istorijske ličnosti, francuskog kralja Luja XV.

Film "Madam di Bari" rediteljke i glavne glumice Majven koji je svetsku premijeru imao na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu i za kratko vreme stekao slavu u Francuskoj, a sada stiže i kod nas.

Promo

 

Film rasvetljava lik poznate ljubavnice francuskog kralja Luja XV, Madam di Bari, osvrćući se na njihovu burnu vezu tokom dela njegove vladavine.

U nastavku možete pročitati deo intervjua Džonija Depa.

Pročitajte Žao nam je što moramo da podelimo ovu vest... Džoni Dep teško povređen

Koja je bila Vaša prva reakcija na ponudu rediteljke Majven?

- Ne dobijate ovakvu vrstu ponude svaki dan, kao što možete da zamislite (smeh). Nikada ne bih zamislio nekog da meni Amerikancu ponudi da sam kralj Francuske, tako da kada samo dobio predlog, naravno, bio sam zaintrigiran.

Istražio sam malo ko je došao do ideje za projekat i bio dovoljno lud da mi poveri Luja XV. Onda sam pogledao sve njene filmove, iščitao njene scenarije.

Imao sam samo jedno pitanje za nju "Da li si sigurna da mene želiš za ovu ulogu, a ne francuskog glumca” Ubedila me je da je mene videla u ovoj ulozi mesecima pre, van i iznad svake jezičke barijere. Prihvatio sam entuzijastički.

Promo

 

Kako ste gradili lik, da li ste počeli od čitanja biografija o njemu ili ste se oslanjali isključivo na prikazivanje?

Generalno sam počeo od filmova, ali kada igrate istorijsku figure, još iz zemlje i jezika koji nije vaš, očigledno je da postoji dodatna odgovornost koja vas gura da pokušate da saznate što je više moguće o datim likovima.

Tako da sam izvukao dosta iz dve prilično detaljne biografije jednog od stručnjaka angažovanih da prate projekat.

Pročitajte Posle svega nije izdržao - Džoni Dep napustio Holivud

Što sam dublje gledao, nije bilo sa stanovišta istorije nečeg kapitalnog koliko male priče oko Luja XV, anegdota iz svakodnevnog života. Šta je voleo da jede, pije..

Oslanjao sam se na sve to kako bi izgradio lik sa mnogo identiteta koji je na primer obavezan da po kraljevskim protokolom se obrati različitoj publici svai dan, svaki put drugačije i sa izuzetnom precoznošću, bez najmanje odstupanja.

Promo

 

Samo ispred Žane di Bari kralj je postajao ponovo muškarac. Zanimljivo je da zamislite šta se dešava u mozgu nekoga ko je primoran da sve to lepo razdvoji.

Imati život skoro upotpunosti unapred ispisan osim kada nepoznato upadne i počne da zauzima sve više prostora, poput Madam di Bari.

Film "Madam di Bari" naći će se od četvrtka, 31. avgusta na repertoaru domaćih bioskopa, a za čije prikazivanje se karte mogu pronaći na blagajnama.

Komentari. (0)

Loading